İl Genel Meclisi dün yapılan son toplantı ardından 1 aylık tatile girerken Başkan Karaveli önümüzdeki dönem özellikle kentin tarımsal ve turizm ayağının güçlendirilmesi için çalışacaklarını belirtti

“LALE SOĞANI YETİŞTİRECEĞİZ”

 

İl Genel Meclisi dün yapılan Temmuz ayı son oturumu sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Necdet Karaveli önümüzdeki dönem yapılacak olan çalışmaları anlattı. Meclisin ilk 6 aylık süreçte yaptığı çalışmaları da değerlendiren Karaveli, Özel İdare’nin özellikle tarımsal alanda ve turizm konusunda çalışmalara hız vereceğini vurguladı.

Komisyonların çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceğini belirten Karaveli, Çaycuma ve Gökçebey’de lale soğanı yetiştiriciliğine başlanacağına dikkat çekerek, “Gökçebey’de Lale soğanı yetiştiriciliği konusunda bir talep vardı, önceki ay Çaycuma’da bu konuda talep olmuştu. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Bununla ilgili olarak ilimize örnek teşkil edecek bir soğuk hava deposunun yapılabilmesi için çalışıyoruz. Lale soğanının ekonomik anlamda bölgeye katkı sağlayacağına inanarak raporumuzu olumlu yazdık. Tarım İl Müdürümüzle ve Sayın Valimiz Ali Kaban ile bu durumu paylaştık. İnşallah bu durum ilerleyen zaman diliminde yatırıma dönüşecek” dedi.

ŞELALE VE PLAJLARA EL ATILACAK

Kentte bulunan Değirmenağzı Şelalelerinin hayata geçirileceğini ve yaz sezonunda Kilimli’den başlayarak Göbü, İnağzı ve Filyos gibi birçok plaja önem verildiğini de sözlerine ekleyen Karaveli, “ “Harmankaya Şelalelerinin yatırıma dönüştürülmesi anlamında çalışmalarımızı da başlattık. Gerektiğinde bölgeye gidip orada incelemelerde bulunuyoruz. Bunun akabinde Alaplı’dan gelen talepleri değerlendiriyoruz. İlerleyen zamanlarda Değirmenağzı Şelaleleri’ni de hayata geçireceğiz. Yaz sezonu olması sebebiyle Kilimli’den başlayıp Göbü, İnağzı, Filyos, Kapuz plajlarında yapabileceğimiz çalışmalar bizim için büyük önem arz ediyor. İlimizin gelişmesi için özellikle tarımsal ve turizm alanında incelemelerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buna önümüzdeki dönemde sizler de şahit olacaksınız” şeklinde konuştu. (Umut ERSES)