Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)Üzülmez Müessese Lavuarının söküleceği, ocaktan çıkarılan tüvenan kömürün ise TTK Karadon Bölgesinde özel bir şirkete yıkattırılacağı söylentilerine Üzülmezli maden işçisi tepki gösterdi.

Lavuar ile ilgili söylentiler ortalıkta dolaşırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın   9 Şubat 2021 tarihli Sözcü Gazetesi’nde çıkan TTK Karadon Müessese  ilgili haberi  tepkilerin daha da yükselmesine neden oldu.

Konu ile ilgili olarak Üzülmezli maden işçileri şunları söylüyor;

“Son günlerde Üzülmez’de Kurulu bulunan ve halen özel bir firma tarafından işletilen lavuarın söküleceği, ocaktan çıkardığımız kömürün ise TTK Karadon Müesese sınırları içinde faaliyet gösteren özel bir firmaya ait lavuarda yıkanacağı söylentileri bizleri oldukça rahatsız etmektedir.

Biz bu işin sebep ve mantığına akıl sır erdiremezken, bugün Sözcü Gazetesinde okuduğumuz bir haber, bizlerin kafasında çeşitli şüphelerin doğmasına neden oldu. Tıpkı geçiş garantili köprüler ve otoyollar, hasta garantili hastanelerde olduğu gibi kömür garantili lavuarcılık sektörü mü yaratıldı?

Biz madencilerin alın teri üzerinden hiç kimse bir yerlere kaynak aktarma hesabı yapmasın. Madencinin sabrı ile de kimse oynamaya, sınamaya kalkmasın. Buna kalkışanların geçmişteki örneklerini hatırlasınlar.

Son söz olarak biz Üzülmezli madenciler diyoruz ki, sayın yetkililer Lavuarımıza dokunmayın. Üretim barışını bozmayın.”