Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerce üretilen el emeği duvar saatleri bağış karşılığında hediye ediliyor. Elde edilen gelirlerle okulun gereksinimlerinin karşılandığını belirten okul öğretmenlerinden Ali Özdemir konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Okulumuzun bilgisayar, elektrik ve mobilya bölümü öğrencileri onlarca saat ürettiler... Bunları talep edenlere makul bedelle sunuyoruz. Elde edilen geliri okulun ilerlemesi için harcıyoruz. 
Okula deterjan, A4 kağıdı, toner, paspas, fırça, bot, kazak, çorap, havya, kalem, defter, silgi, gıda maddesi, bakliyat, boya, temizlik kağıdı vb. bağışlayanlara da bu saatlerden hediye ediyoruz.
El emeği duvar saatlerinin maliyeti yaklaşık 20 TL. Edinmek isteyenler gönüllerinden ne koparsa verebiliyorlar. Kimisi araç - gereç veriyor... Kimisi okul - aile birliğine bağış yapıyor. 
Mesleki ve teknik eğitim güçlenmeden bu ülke ilerlemez. Almanya'da 100 lisenin 70'i meslek lisesi. Bizde ise 100 okulun 40'ı... Meslek liselerini küçük görenler yanlış yoldadır. 
Günlük yaşamda kullanılan 50 kadar cihazın tümünün üretimini, kurulumunu, bakımını ve onarımını meslek sahibi teknik elemanlar yapar. Diplomasız hiç kimse teknik işleri yapamamalı. Ben ustayım diyen herkese inanmayalım.” (Haber merkezi)