Ereğli’nin il olmasını isteyen MHP...

“Lobi çalışmalarını başlatalım”

KDZ. Ereğli MHP İlçe Başkanı Talat Şeker ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Pazartesi gününü ayırdığı protokol ziyaretleri kapsamında, yeni yönetimini tanıtmanın yanı sıra şehrin sorunları ve çözümleri konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Kaymakamlıktan sonra KDZ.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı makamında ziyaret etti.

Parti merkezinden yapılan açıklamaya göre karşılıklı görüş-alışverişinde bulunulan ziyarette, ilçenin bazı sorunları ve MHP Ereğli’nin çözüm önerileri konuşuldu.

MHP Heyeti bu ziyaretlerde dile getirdiği Ereğli’nin belli başlı sorunları maddeler halinde şöyle sıraladı.

1)     Ereğli’de tersaneler bölgesinin aktif hale getirilmesi.

2)     Ereğli’de üniversite ve fakülte konusunun hızla çözülmesi.

3)     Erdemir ile ilişkilerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi.

4)     Ereğli’nin il olması konusunda, şehir içi, şehir dışı çok iyi bir lobi faaliyeti yürütülmesi.

Çözüm yolu olarak ise;

Ereğli’ nin siyasi, idari yöneticilerin yanısıra sivil toplum kuruluşlarının güç birliği yaptığı, ortak akılla ve ortak hedefe beraberce gidebileceğimiz, Ereğli’nin tüm enerjisini toplayabileceğimiz bir platform olan, 

5)     Kurumlar arası diyalog, işbirliği ve İlçe Temsilciler Kurulu kurulması.

Şeklinde özetledikten sonra Başkan Uysal’a ise, bu İlçe Temsilciler Kurulu başkanlığını önerdi. Başkan Uysal’dan olumlu cevap alınan toplantı yaklaşık 40 dakika sürdü. 

Başkan Uysal yeni atanan yönetime başarı dileklerini iletti. Uysal’a İlçe Temsilciler Kurulu Başkanlığı önerilen toplantının verimli geçtiği ve bunu virgül olarak değerlendirelim, en kısa sürede KDZ.Ereğli  MHP Teşkilatı’nda devamını gerçekleştirelim dediği öğrenildi.