O Ses Türkiye yarışmasına katılan Zonguldaklı 26 yaşındaki Hasan Doğru, performansı ile tüm Türkiye'nin beğenisini topladı. Hasan’ın babası Davut Doğru, Hasan’ın üniversite de okurken, bir taraftan da kendilerine ait lokantada yardımcı olduğunu söyledi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı Opera ve Şan Bölümü mezunu Hasan Doğru, mezun olduktan sonra da babasına ait lokantada çalışmaya devam etti. Doğru, 12 Haziran 2011 tarihindeki seçimlerinde Eskişehir'den bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Yılmaz için hazırladığı seçim şarkısı ile ilk kez sesini duyurmuştu.

“HASAN, HEM OKUYORDU, HEMDE YANIMDA ÇALIŞIYORDU”

Zonguldak’ın Kozlu beldesinde1997 yılından itibaren lokanta işleten 51 yaşındaki Davut Doğru, oğlu Hasan’ın üniversitede okurken bir taraftan da lokantada kendisine yardım ettiğini söyledi. Oğluyla gurur duyduğunu ifade eden baba Davut Doğru, şöyle konuştu:

“Yarışma programını seyrettim. Orada oğlum lokantada çalıştığı söyledi. Oğlum Hasan lisedensonra hem benim ile birlikte çalıştı, hem okudu. Lokanta da yemek dışında garsonluk, servis elemanlığı gibi her şeyi yapıyordu. Hasan eskiden beri müziğe karşı çok istekliydi. Konservatuarın yanında tiyatro da yapıyordu. Daha önce yarışmalara sürekli olarak ben de katılmasını söylüyordum.  Ama beni hiç dinlememişti. En son İstanbul’a arkadaşlarının yanına gitmişti.  Arkadaşlarının zoru ile “O Ses Türkiye” yarışmasına başvurmuş. Dün akşam yarışmayı seyrettiğimde çok duygulandım. Duyan herkes lokantaya gelip tebrik ediyor, telefonum hiç susmuyor. Ben de çok memnun oldum. Onunla gurur duyuyorum. Bundan sonrası ona kalmış. Çok başarılı olacağına inanıyorum.”Barış DOĞAN