Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek MYO Aşçılık Programı Öğrencilerinden büyük başarı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, 15. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali`nde yerli ve yabancı çok sayıda aşçının katılımıyla yapılan gastronomi yarışmasında 1 kupa, 5 gümüş ve 9 bronz madalya alarak yarışmaya damgasını vurdu.

BEÜ basın bürosundan verilen habere göre 1-5 Şubat 2017 tarihlerinde TÜYAP Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 15. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali`neher yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı çok sayıda profesyonel aşçı ve aşçılık okullarının öğrencileri katıldı. 28 farklı ülkeden 300 yabancı şefin yanı sıra ülkemizden de 2 bin 500’ün üzerinde aşçının yarıştığı yarışmada lezzet, görsellik ve sunum dallarında Türk Mutfağı ön plana çıktı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencilerindenNevzat Saraç, Yılın Altın Genç Şefi kategorisinde 1 gümüş madalyaile genel klasmanda 3.lük kupası, Sevgi ArmutÜniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı- Makarna ve Balık kategorilerinde2 gümüş madalya, Resulcan Altay ve Musa Özer, Üniversite Düzeyi Okullar için Pide kategorisinde1`er gümüşolmak üzere2 gümüş madalya, Eray Altınok, Utkucan Üner ve Muhammet GençÜniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasında3 bronz madalya, Deniz Burak Gökdemir, Berke Kocaman ve Hakan Furkan YıldırımGençler Pratik Ekip yarışmasında3 bronz madalya, Emir Erdem, Evren Emil, Gökhan Sarıbaş ve Yusuf Gözel, Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışmasında3 bronz madalyaalarak toplamda 1 kupa, 14 madalya ile Bülent Ecevit Üniversitesi’ni, Zonguldak’ıve Devrek’i en iyi şekilde temsil ettiler.