Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği CHP Ereğli ilçe başkanlığını ziyaret ederek destek istediler. Bu konuda CHP parti merkezinden İlçe başkanı Sertan Ocakcı imzalı şu açıklama yapıldı:

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımıza Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ziyarette bulunmuşlardır.

Başkanlığımıza Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit yapılan ziyarette Soma'daki maden şehitlerinin yakınlarına kamuda sağlanan iş imkânının Türkiye genelindeki maden şehitlerinin yakınlarına da tanınması" yönünde Kdz. Ereğli’de her partiden, her kesimden destek istemek için burada olduklarını kaydetti.

Başkanımız Sayın Ocakcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuya ilişkin Türkiye genelinde yaklaşık 700 maden şehidi yakınının olumlu kararı umutla beklediğini ve Tüm Türkiye'deki ve Zonguldak'taki maden şehitlerinin yakınlarının acısı bir nebze olsun dinmiş olacaktır dedi.

Zonguldak bağlamında verilecek her desteğin ve halka bu durumun öneminin anlatılması aynı zamanda madencimize ve maden kazalarında hayatını kaybedenlerimizin hatıra ve emanetine sahip çıkmak demektir dedi. Maden Şehitliği konusunun Zonguldak gündeminde olması gerekliliğine inandığını söyleyen  Ocakcı, Zonguldak için, madencimiz için elele vermek gerektiğini kaydetti.