Antalya’nın Kemer İlçesi’nde maden ocağında metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Levent Korkmaz son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede konuşan Levent Korkmaz’ın abisi Bülent Korkmaz “Kardeşim emekliliğini doldurmak için Antalya’ya çalışmaya gitti. Biz gitme dedik buralarda çalış dedik ama dinlemedi. Emekliliğine az kaldı diye seviniyordu” dedi

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Ovacık Mahallesi’nde kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada Zonguldaklı 2 işçi hayatını kaybetmişti. Emekliliğine 3 ay kala madende şehit olan Levent Korkmaz’ın cenazesi Zonguldak’a getirilerek toprağa verildi. Kilimli İlçesi’nin Çatalağzı Beldesine bağlı Cumayanı Mahallesi’nde düzenlenen cenaze törenine CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, bazı siyasi parti ve dernek temsilcileri ile sevenleri katıldı. Korkmaz, Cumayanı Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Cumayanı asri mezarlığına defnedildi.

EMEKLİLİĞİME AZ KALDI DİYE SEVİNİYORDU

“Kardeşim emekliliğini doldurmak için Antalya’ya çalışmaya gitti. Biz gitme dedik buralarda çalış dedik ama dinlemedi. Gitmek istedi bizde üstelemedik. 2 gün önce bu olayı duyunca ailecek yıkıldık. Emeklilikten sonra Zonguldak’tan gitmek istiyordu. Çalışmadığı zamanlar ben yardımcı oluyordum, annem babam yardımcı oluyordu. Emekliliğime az kaldı diye seviniyordu. Daha önce burada kaçak ocaklarda çalıştılar arkadaşlarıyla 7-8 kişilik bir ekip kurarak anlaştılar ve bu kaza olan bölgede çalışmaya başladılar. Zonguldak’ta çalıştıkları sürece doğru dürüst paralarını alamadılar. O yüzden orada çalışmaya başladılar.

İŞÇİNİN SIRTINDAN PARA KAZANMAYI SEVİYORLAR

 Bugün aldığım duyumlara göre 12 Nisan tarihi itibariyle ocağın çalışmaması için karar alınmış. Ocak kaçak görünüyor. Devletimizden bu konunun gereğinin yapılmasını istiyorum. Ben sonuna kadar kardeşimin hakkını savunacağım. Suçlular cezasını çeksin. Bu ocak için12 Nisan tarihinde kapatma kararı alındıysa neden çalışma yapıldı? Ocakta metan gazı ölçümü doğru düzgün yapılmıyormuş. Alt tabakadan, işçinin sırtından para kazanmayı çok seviyorlar. İşçiyi hep eziyorlar.”(Haber/Yasemin Sarı)