Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye genelinde gerçekleştirilecek “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında, Endonezya’ya ait olan “1 saat içinde en fazla fidan dikme” rekorunun kırılması için 11 milyon fidan dikildi. 
Zonguldak ili Çaycuma ilçesi, Perşembe beldesi, Adaköy köyünde gerçekleşen “Bugün Fidan Yarın Nefes” etkinliğine yoğun ilgi vardı.
Törene Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Çaycuma Kaymakamı Muharem Coşkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, Üzülmez Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu, Müessese Müdür Yardımcısı Ilyas Kayalı, Kozlu Müessese Müdür Yardımcısı Sedat Güngör, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Vali Erdoğan Bektaş bir konuşma yaparak,"Görevim gereği katıldığım etkinlikleride hep yüksek katılım oldu. Fidan konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bu kadar insan burada. Her birimiz bu hassasiyetimizi çevremizi temiz tutmak, temizlemek ve kirletmemek için de gösterirsek daha güzel olur. Yol kenarlarında piknik alanlarımızı, sokaklarımızı, caddelerimizi temiz tutalım" dedi.
Törene katılan madenciler de "Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak konusunda başlatılan fidan dikme kampanyasına katılarak destek vermekten onur duyuyoruz" dediler.
Daha sonra kurumlara gösterilen alanlar da fidan dikimi yapıldı. (Haber Merkezi)