CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünü 26 yıl önce Zonguldak’tan Ankara’ya yola çıkan büyük madenci yürüyüşüne benzeterek,  “Bugün ise Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek başına başlattığı ve İstanbul'a kadar devam edecek olan “Adalet” yürüyüşü toplumun her kesiminden gelen desteklerle çoğalarak devam ediyor.” dedi. 

CHP’li Zonguldak Belediye Başkanları, İl ve İlçe Örgütleri ile çok sayıda partilinin katıldığı yürüyüşte vatandaşlar sık sık slogan ve alkışlarla herkes için adalet istediklerini söylediler. Yeniçağ’da bir grup partili tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’nun ilk dinlenme noktasında bütün Zonguldak Örgütleri de katılarak yürüyüşe desteklerini bildirdiler. 

“Adalet” yürüyüşünün 9’uncu gününde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sabah saatlerinde düzenlediği basın toplantısına katıldıktan sonra  bir açıklama yapan  CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş; “Adalet”yürüyüşü için Zonguldaklılara çağrıda buldu. Adalete sahip çıkmak için Zonguldaklılara madenci baretleri ile yürüyüşe katılma çağrısında bulunan Demirtaş;

“Bundan 26 yıl önce madenciler Zonguldak’tan, iş, aş, ekmek için  baretleri ile yürüdüler. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşte, hep birlikte “Adalet” için yürüyoruz. 1991 yılındaki madenci yürüyüşü ile 2017’deki “Adalet” yürüyüşünün güzergahları dün Bolu’nun Mengen ve Yeniçağ İlçesi yakınlarında çakıştı. Bu anlamlı tesadüf bize Türkiye’nin nerden nereye geldiğini çok açık bir biçimde gösteriyor. 26 yıl önce iş, aş, ekmek taleplerine bugün “Adalet” in eklendiği bir Türkiye’de yaşıyoruz. Anayasa ve evrensel demokratik hakların özünde olan yürüyüşümüz ve mücadelemiz, Türkiye'ye adalet, hak, hukuk gelinceye kadar devam edecek, dedi.

Demirtaş, Yeniçağ'daki Zonguldak sapağına gelindiğinde  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da,1991 yılında madencilerin  yaptığı yürüyüş ile ilgili kısa bilgi vererek, o yürüyüşü hatırlattı.