Genel Maden İşçileri Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nu toplayarak eylem planı hazırladı… Hazırlanan eylem planı dahilinde 30 Haziran Perşembe günü saat 16.30’da işçiler Madenci Anıtı’nda toplanarak özelleştirmeye ‘Hayır’ diyecek

MADENCİ SOKAĞA ÇIKIYOR

 

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’nün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamına alınmasının ardından Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu dün olağan üstü toplanarak eylem planı hazırladı.

Sabah erken saatlerde başlayan toplantıda zaman zaman fikir ayrılıkları yaşanırken toplantı sonrasında 30 Haziran Perşembe günü tüm bölgelerin katılımıyla sendika Genel Merkezi’nde toplanıldıktan sonra Madenci Anıtı önünde eylem yapma kararı alındı.

“ÖZELLEŞTİRME DÜŞÜNCESİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR”

Basına kapalı olarak yapılan toplantı sonrasında yapılan açıklamada TTK’nın özelleştirilmesi düşüncesinden vazgeçilmesi ve yatırımlarla desteklenerek daha verimli çalıştırılacağı resmen açıklanıncaya kadar çeşitli eylemlerin hayata geçirileceği belirtilirken, “Özelleştirme girişimlerine son verildiği ve TTK’nın verimli çalışması için gerekli yatırımların yapılacağı açıklanıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. İşyerlerimizde üretimden gelen gücümüz kullanılacak. Hükümetin ve siyasi iktidarın duyarsızlığının devam etmesi halinde Başkanlar Kurulumuz olağanüstü toplanarak daha radikal kararları gündemine alacak” denildi.