Genel Maden-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında TTK’nın özelleştirilmesiyle ilgili hükümetin aldığı karara sert tepki gösterdi

MADENCİDEN ‘EYLEM’ RESTİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu,  Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında olağanüstü olarak toplandı. Hükümetin TTK’yı özelleştirme çalışmalarının değerlendirildiği Başkanlar Kurulu’nda eylem kararı çıktı.

‘YENİ İŞ CİNAYETLERİ OLACAK’

Başkanlar Kurulu sonrası yapılan açıklamada, ‘Özelleştirmeyi hızlandırmak için yapılan bu düzenleme; sahaları bölerek iş güvenliği ve sağlığını daha da riske sokacaktır. Devlet ruhsat sahibi iken elindeki sahaları yeterince denetleyememiş Soma, Ermenek, Karadon, Kozlu ve diğer maden faciaları meydana gelmiştir. Halen devletin ruhsat sahibi olduğu sahalarda bulunan kaçak ocaklarda insanlar ölmektedir. Ruhsatların devri, denetimleri daha da zorlaştıracak ve yeni iş cinayetlerinin önünü açacaktır.’denildi.

‘ASLA İZİN VERMEYİZ’

GMİS Genel Başkanı Demirci başkanlığında toplanan Başkanlar Kurulu açıklamasında bugünden itibaren hükümetin aldığı karara karşı düşüncelerini her platformda söyleyeceklerini belirterek, ‘Biz bunları anlatmaya ve bu düzenlemeye karşı çıkmaya her şart altında devam edeceğiz. TTK’nın her hangi bir biriminin özelleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Maden işçileri tek ses, tek yürek tüm dostları ve bölge halkıyla birlikte işine, aşına, ülkesinin ve milletinin geleceğine sahip çıkacaktır” dedi.