AKP İl Kongresi’ne katılan Başbakan Bianli Yıldırım, şehit madenci yakınlarına istihdam sözü verdi:

MADENCİLERE İSTİHDAM SÖZÜ

Başbakan Binali Yıldırım, Cumartesi günü yapılan AKP İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda istihdamı arttıracaklarını ve 3 bin lira altında maaşla çalışan maden işçisi olmayacağını, TTK’nın kendi işletmediği alanlara yatırım yapılacağını müjdeledi. Soma’da ki madenciler için şehit olarak düzenleme yaptıklarını ve onlara bazı haklar verdiklerini hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Bu haklardan Zonguldak yararlanmamıştı bunu da düzeltiyoruz. Zonguldak kömür işletmesinde vefat eden kardeşlerimize de şehitlik mertebesi veriyoruz ve onların birer yakınlarını da kamuda işe alıyoruz. Türkiye Kömür İşletmesinin kullanmadığı birçok alan var metruk duruyor. Kullanılmayan bu alanları alacağız ve burayı ihtiyaçlara göre değerlendireceğiz. Şehri pırıl pırıl yapacağız çok güzel bir proje yapacağız.' dedi.

“HASTANE EN KISA ZAMANDA”

Kongre’de hastane konusu hakkında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, hastanenin mart ayında tekrar ihaleye çıkacağını belirterek, ‘Tesis hiçbir ayrım göstermeden bütün belediyelere hizmet verecek. Ak Parti’de ayrı gayrı yok biz varız. Hizmetin kimin tarafından yapıldığı değil hizmetin Zonguldak’a yapılıp yapılmadığına bakarız. Zonguldak’ın yılan hikayesine dönen hastane hikayesi var. Bu hastanenin ihalesini alan kimdi? CHP’lilerin siyasi hayatında iş yapmak yok. Bunların memleket için bir ese yaptığı yok. İhale almış onu da yüzüne gözüne bulaştırmış bunun bedelini Zonguldak ödüyor.. Hem oy veriyor hem de oyuyla rezil oluyor. Ama bu işi de ortada bırakacak değiliz ak parti verdiği her sözü yerine getiririz. Söz veririz yaparız yapamayacağımız hiçbir sözü de vermeyiz. 425 yataklı hastanenin ihalesini mart ayında tekrar yapıyoruz kısa sürede tamamlayacağız.’ şeklinde konuştu.

HARUN DEMİR’E GENEL MERKEZ’DEN VETO

Zeki Tosun’un tek aday olarak girdiği kongrede en çok dikkat çeken isim Demir ailesi tarafından bir önceki dönem AKP il yönetimine sokulan Harun Demir, bu kez yeni yönetimde kendine yer bulamadı. 

İşte Zeki Tosun başkanlığındaki yönetim kurulu listesi: