Referandum çalışmaları kapsamında Zonguldak’a gelen Recep Tayyip Erdoğan madenci anıtında halka seslendi. Erdoğan’a Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AKP Zonguldak milletvekilleri eşlik etti.

MADENCİYE FIRÇA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Referandumu kapsamında dün Zonguldak Madenci Anıtı’nda yaklaşık 10 bin kişiye konuştu. Komşu iller ve ilçelerden gelen yüzlerce araçla alanı hınca hınç dolduran kalabalığa konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “işçi alınsın üretim artsın” şeklinde slogan atan yaklaşık 2 bin maden işçisine, “Sloganik şeylerle bizim konuşmalarımızı kesmeyin. Ben buraya geldiğimden bu yana 3000-3500 kişi aldık. Dürüst olun eleman almakla üretim artmıyor. Biz her şeyi düşünürken ülkenin menfaatini de düşüneceğiz. Olayı bazı fitne unsurlarının girmesiyle slogana dönüştürmeyeceğiz. Hep beraber bu ülkede ekmek sahibi olacağız. 3000-3500 kişiyi buraya alan benim. Bana slogan atmayın. Bunu başkalarına yapın.“diyerek fırça attı.

Ankara, İstanbul ve çevre illerden gelen yaklaşık 3 bin polisin görev yaptığı miting nedeniyle Zonguldak adeta abluka altına alındı. Şehri tam ortadan bölen Gazipaşa Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalan vatandaşların adeta çıldırdığı miting nedeniyle yüzlerce esnaf siftah yapmadan kepenk kapattı. Toplu açılış töreni adı altında yapılan mitingde neyin ve nerelerin hizmete girdiği konusu ise muallâkta kaldı. Zonguldak’la ilgili tek bir vaat vermeden miting alanından ayrılan Erdoğan, daha sonra Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret ederekn kentin sorunlarıyla ilgili brifing aldı.

Zonguldak’ta toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan büyük, güçlü, müreffeh ve istikrarlı bir Türkiye için 16 Nisan’da Anayasa değişikliğine ‘evet’ demelerini isteyerek, “Türkiye büyüdükçe, geliştikçe, yeni yatırımlarla gücüne güç kattıkça, inanın bana, birilerinin yüreği daralıyor, gözleri bulanıyor. İstanbul’a bakıyorlar, boğaz boyunca inci gibi dizili üç tane köprüyü görüyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Madenci Anıtı Meydan’ında düzenlenen ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Son iki yılda terörle mücadelede Zonguldak’ın 16 asker ve polisini şehit verdiğini ve bu sabah Gabar Dağı’nda el yapımı patlayıcının infilakı sonucu üç askerin şehit olup dokuzunun yaralandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitler için Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlere ve tüm gazilere şifa temennisinde bulundu.

“ÜLKEMİZİN SAHİP OLDUĞU GENİŞ UFUKLU LİDERLERİN KIYMETİNİ BUGÜN DAHA İYİ ANLIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu Genel Başkanı, devlet ve siyaset adamı merhum Alparslan Türkeş’in 20. ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatarak tüm sevenlerine ve millete başsağlığı dileklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı zor günlerde, rahmetli Türkeş başta olmak üzere, geçmişte ülkemizin sıkıntılı dönemlerinde liderlikleriyle milletimize öncülük etmiş isimleri sık sık hatırlıyoruz. 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasıyla getirmek istediğimiz yeni yönetim sisteminin hazırlığında, rahmetli Türkeş ve diğer liderlerin tavsiyelerinin çok önemli payı ve katkısı olmuştur. Ülkemizin, sahip olduğu böylesine geniş ufuklu liderlerin kıymetini, bugün muhalefet diye ortada dolaşanları gördükçe, çok daha iyi anlıyoruz” diye konuştu.

“FİLYOS LİMANI, TÜRKİYE’NİN 3. BÜYÜK LİMANI OLACAK”

Zonguldak’ın, Karadeniz’in kıyısında yer almasına rağmen, kömür dışında, bu avantajını kullanamamış bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin deniz ticaretinin merkezi kılmak için asırlardır çeşitli projeler geliştirilmesine rağmen, bir türlü gereken adımların atılamadığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin de Batı Karadeniz’i cazibe merkezi hâline getirecek böyle bir proje için uzun zamandır çalıştıklarını ve Türkiye’nin 3. büyük limanı olacak Filyos Limanı projesine geçen yılın Aralık ayında başladıklarını kaydetti.

Karadeniz’in çıkış kapısı olarak önemli bir alternatif olacak limana, entegre şekilde kurulacak demiryolu bağlantısıyla Türkiye’nin güney illerine ve Orta Doğu’ya ulaşım imkânının sağlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, altyapı yatırım maliyeti 655 milyon lira olan ve 2019 yılı ortasına kadar altyapı inşaatının bitirilip daha sonra kısa sürede tamamlanmasını hedefledikleri limanın bölgede 12 bin kişilik bir istihdam sağlayacağını söyledi.

Geçen 14 yılda Zonguldak’a 14 milyar liralık yatırım yaptıklarına işaret eden ve bu bunların içinde yer alan eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarında yapılan yatırımlardan örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanarak bugün açılış töreni yapılan 35 projenin, toplam yatırım bedelinin yatırım bedelinin 130 milyon lira olduğunu aktardı.

“BU MESELE, ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN BEKASI MESELESİ”

16 Nisan’da halk oylamasına sunulan Anayasa değişikliğinin millet tarafından onaylanmasıyla Türkiye’nin; Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık makamlarını birleştirerek, daha güçlü ve daha icracı bir yürütmeye sahip olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis de yasama yetkisini tamamen uhdesine alarak, yeni denetim imkânlarıyla güçlendirilmiş bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bundan sonraki ilk seçimde, önümüze aynı anda iki sandık gelecek. Birinde Cumhurbaşkanını ve dolayısıyla onun kuracağı hükûmeti seçeceğiz. Diğer sandıkta ise milletvekillerimizi belirleyeceğiz. Bu mesele parti meselesi değildir. Bu mesele ülkemizin ve milletimizin bekası meselesidir” dedi.

“TÜM DERDİMİZ ÜLKEMİZİ İSTİKRARSIZLIK BATAĞINDAN KURTARMAK”

Türkiye’nin artık değil koalisyonların kendisine, ihtimaline dahi tahammülünün olmadığını, bunun en son 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında yaşadığı tedirginlikle tecrübe ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Geçmişte, koalisyonlu yılların ülkemize neler yaşattığını gençler bilmeyebilir. Ama yaşı şöyle 35-40’ın üzerinde olanlar, özellikle de bizim kuşak çok iyi bilir. 1950 yılından beri ülkemizde 48 hükûmet görev yaptı. Bu süre içinde, eğer görev süreleri beş yıl olsaydı on hükûmet, dört yıl olsaydı 12 hükûmet iş başında bulunmalıydı. Ama 48 hükûmet kurulmuş. Aynı dönemde, Fransa’da 11 Cumhurbaşkanı, Amerika’da 17 Başkan görev yapmış. Yine bu dönemde İngiltere’de 15 hükûmet, Almanya’da 24 hükûmet kurulmuş. Bizim tüm derdimiz, ülkemizi ve milletimizi işte bu istikrarsızlık batağından kurtarmaktır. İşte onların istikrarının altında bu yatıyor. Bunlar ise Türkiye’de istikrarsızlık istiyor.”

“BÜYÜME RAKAMIMIZ AVRUPA BİRLİĞİ ORTALAMASININ NEREDEYSE İKİ KATI ÜSTÜNDE”

Vatandaşlardan büyük, güçlü, müreffeh ve istikrarlı bir Türkiye için 16 Nisan’da Anayasa değişikliğine ‘evet’ demelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye büyüdükçe, geliştikçe, yeni yatırımlarla gücüne güç kattıkça, inanın bana, birilerinin yüreği daralıyor, gözleri bulanıyor. İstanbul’a bakıyorlar, boğaz boyunca inci gibi dizili üç tane köprüyü görüyorlar” diye ekledi.

Türkiye’nin gelişip büyümesinden rahatsız olanların, Türkiye’nin ihracatı düştü diye sevinmeye başlarken ihracatın şimdi yeniden yükselmeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Turizmdeki sıkıntılarımıza umut bağlamışlardı, şimdi turizm de yükselmeye başladı, orada da kıpırdanma var. Büyüme rakamımız, Avrupa Birliği ortalamasının neredeyse iki katı üstünde çıktı, orada da hüsrana uğradılar. Son üç yıldır ellerine geçen her aracı kullanarak üzerimize geliyorlar. Sokakları terörize etmeye çalıştılar, çukurlarla terör örgütüne yol vermeye çalıştılar, yine olmadı. DEAŞ’ı sahaya sürdüler, başaramadılar. FETÖ ihanet çetesinin ordu, emniyet ve yargıdaki tüm militanlarını üzerimize saldılar, milletimizin sillesini yiyip yerle yeksan oldular” şeklinde konuştu.