Kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı 

MADENCİYE SADAKA GİBİ ZAM 

Genel Maden-İş’in, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik Arama (MTA) da çalışan işçileri için sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri bağıtlandı. Türk-İş ile Hükümet arasında yürütülen müzakereler sonucunda anlaşma sağlanarak, çerçeve protokolü imzalandı.  

BAŞBAKANLIKTA TÖREN YAPILDI 

Başbakanlıkta düzenlenen imza törenine Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Genel Maden İş Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Türk-İş Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulunda görev alan diğer sendikaların genel başkanları ve üst düzey bürokratlar katıldı. 

ENFLASYON İLAVESİ YAPILACAK 

Hükümet ile Türk-İş arasında imzalanan çerçeve anlaşma protokolu ile; ücretlere birinci yıl; 1 Ocak -30 Haziran dönemini kapsayacak birinci 6 ay için yüzde 7.5, 1 Temmuz 2017- 31 Aralık 2017 ikinci 6 ay için yüzde 5 artış yapılacak. Ancak enflasyon yüzde 5’i geçtiği taktirde aşan kısmın tamamı sonraki dönem ücret zammı oranına ilave edilecektir. 2. Yıl birinci 6 ay için (1 Ocak 2018-30 Haziran 2018) yüzde 3,5 artı enflasyon farkı, 2. Yıl ikinci 6 ay için yüzde 3.5 artı enflasyon farkı eklenecek. Öteyandan toplu sözleşme imza töreni önümüzdeki günlerde yapılacak.