Vatan Partisi İl Başkanı Aliseydi Tatar parti merkezinden yazılı bir açıklama yaparak maden ocaklarının satılması ve özelleştirilmesi olaylarını kınadı. Tatar yazılı açıklamasında şöyle dedi:

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak İşletmesi’nin “Özelleştirilmesi” konuşulmakta ve Ulusal ve yerel gazeteler tarafından da özelleştirme ile ilgili görüşler yeralmaktadır. TTK.nın özelleştirilmesi Ulusal anlamda ülkemize ve Zonguldak a fayda sağlamayacağı gibi aksine tümden zararı olacaktır. Bir ülkenin, yer altı ve yerüstü zenginlik kaynaları o ülke için büyük bir şanstır. Zonguldak kömür işletmeleri sayesinde ülkemiz ve Zonguldak bu şansı yaşamıştır. Buna şahit olanlar halen hayattadırlar. Taşkömürü, Demir ve Çelik fabrikalarımızın temel enerji kaynağı, ayrıca bunların tümünde istihdam yaratarak ekonomik piyasanın motoru olmuşlardır. Zonguldak Taşkömürleri İşletmeleri, Dünya madencilik literatüründe yeralmış bir kurumdur. Bu nedenledirki Maden Mühendisleri Odasının çift tarihli yıllar da 2 yılda bir düzenlemiş olduğu “Kömür Kongresi” yabancı akademisyenlerce ilgi görmüş/ görmektedir. Yer altı zenginlik kaynakları varlığı ile bulunduğu ülke için “Şans” olmakla beraber “Tükenebilir” kaynaklardır. Dolayısı ile mümkün olduğunca faydalanılması, heba edilmemesi bilimsel tespittir. Kar amaçlı işletilmemeli, israf edilmemelidir. Çağın icaplarına göre en verimli şekilde işletilmelidir. Yer altı, yerüstü zenginlik kaynakları- Madenler, Ormanlar, Akarsular, Dağlar- Tepeler, Meralar doğrudan Devletin dolayısı ile Milletin malıdır. Sorumlulukları; Meclisin ve Hükümetlerindir. Kullanılma ve değerlendirilme hesaplarına göre; Ülkelerin kalkınmasında temel kaynaktırlar. Avrupa ülkeleri, sahip oldukları bu kaynakları en verimli şekilde işleterek Maden Makinaları, Demir ve Çelik Sanayii, Otomobil Sanayiisinde Devrim yaratıp bugünkü kalkınmışlıklarını sağlamışlardır.

Zonguldak Taşkömürleri İşletmesinin Devlet eliyle işletilmesinin zorunluluğu; a - Varlığın israf edilmemesi, b - İş Sağlığı ve Güvenliğinin sağlanması, c - Geçinebilirlik, eşitlik ilkesi ile bölge ve ülke ekonomisini kalkındıracak istihdam yaratmasıdır. Madenlerin “Karlılık” esasına bağlı işletilmesinin olumsuz etkisi öncelikle bu 3 alanda kendisini gösterecek/ olacaktır. Özel sektör doğası gereği kar amaçlı işletmek zorundadır. Dolayısıyla özelleştirme; Ülkemizin kaynaklarının peşkeş çekilmesidir. Özelleştirme, milli devleti yok etmeye yönelik emperyalist bir saldırıdır. Özelleştirme köleliktir, Özelleştirme işsizliktir. Özelleştirme politikasının ülkemize ve milletimize hiçbir yararı olmamıştır, tam tersine holdingleri ve yandaşları daha da zengin etmiştir. Vatan Partisi olarak, ayrım yapmadan tüm siyasi partileri ve tüm demokratik kitle örgütlerini özelleştirmeye karşı mücadelede yer almaya çağırıyoruz. Madenler bizimdir, Zonguldak hepimizindir. Değerli Zonguldaklılar, ÖZELLEŞTİRMEYE DUR DE, ÖZELLEŞTİRME DEĞİL, ÜRETİM EKONOMİSİ, BİR OLALIM BİRLİK OLALIM, MADENLERE SAHİP ÇIKALIM. “Zonguldak Taşkömürleri İşletmeleri”nin- TTK.nın “ÖZELLEŞTİRİLMESİNE” sine karşıyız. İstemiyoruz. – 1200 metre derinliğe kadar var olan kömür rezervinin Devlet eliyle işletilmesi, zenginlik kaynağının kıymeti gereğidir.