CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’a veryansın etti:

CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, dün yapılan belediye meclis toplantısındaki tavırları nedeniyle Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ı mafyavari tavırlarından ötürü sert bir dille eleştirerek, “Kimse CHP’li Meclis üyelerini ve CHP’ye oy veren binlerce Zonguldaklıyı ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile yönetip yok sayamaz. Bir belediye başkanı siyasi nezaket gereği siyasi rakibi dahi olsa bir meclis üyesine ‘sen’ diye hitap edemez. Kimse kimsenin emir eri değil” dedi.

 

“PSİKOLOJİK BASKI YAPILDI”

Dün yapılan belediye meclis toplantısının Vali Yardımcısı gelmeden başlatılmayışını da gayri ahlaki bulduğunu ifade eden Selim Alan, “Seçilmişlerin olduğu bir toplantı bu güne kadar görülmemiş bir şekilde Vali Yardımcısı geç geldiği için gecikmeli başladı. Bu seçilmişlere yönelik psikolojik bir baskıdır. Halkı bilgilendirmeden, STK ve meslek örgütlerinin görüşü alınmadan yangından mal kaçırır gibi karar alınmasına CHP grubu olarak müsaade etmeyeceğiz. Kapalı kapılar arkasında karar alanların CHP grubu olarak sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 

“SORUMLULUK SELİM ALAN’IN”

Toplantı süresince Başkan Selim Alan’ın CHP’li meclis üyelerinin sözlerini keserek mafyatik bir tavırla meclisi yönetmeye kalktığını söyleyen Atınç Kayınova, “Valilik makamından gelen ve olağan üstü gündemle bir karar çıkarmak isteyenler, bu kararın hukuki ve siyasi her türlü sorumluluğunu üstlenmelidir. Beceriksizliği nedeniyle sorumluluklarını yerine getiremeyen Selim Alan’ın CHP’li meclis üyelerine sarf ettiği kötü söz beyhudedir. CHP, halkın sağlığına, geleceğine zarar verecek her türlü kararın karşısındadır”  diye konuştu.

 

“YATIRIMA DEĞİL YERİNE KARŞIYIZ” 

Üzülmez TOKİ konutları ve Kültür Vadisi Projesinin hemen dibinde yapılmak istenen küçük sanayi sitesinin Zonguldak halkına yapılabilecek en büyük ihanet olacağını dile getiren Kayınova, “Yatırıma değil yatırım yerine karşı çıktık. Fiyos’a yapılmasını önerdik. İnsanların sağlığını, çevresel etkileri düşündüğümüz için itiraz ettik. Şeffaflık ilkesini diline pelesenk eden Selim Alan’ın rant oluşturma çabasının karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.