Milliyet Gazetesi köşe yazar Mehmet Tezkan FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan Zonguldak 3’üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek’in kızından kendisine gelen yazdığı mektubu kaleme aldı,

‘MAĞDURİYET KAVGASI!’

 

Milliyet Gazetesi köşe yazar Mehmet Tezkan bugün yayınlanan yazısında 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve mağdur olduğunu iddia eden kişilerin ailelerinin kendisine yazdığı mektupları kaleme aldı.

Tezkan, ‘Mağduriyet Kavgası!’ başladığı yayınladığı yazısında operasyonlar çerçevesinde ilk tutuklananlar arasında yer alan Zonguldak 3’üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek’in kızından kendisine gelen yazdığı mektuba da yer verdi.

İşte Mehmet Tezkan’ın bugünkü ‘Mağduriyet Kavgası!’ isimli köşe yazısında ‘Şikâyet yağmuru’ alt başlığıyla kaleme aldığı Şimşek’in kızından gelen o mektup bölümü:

“Biliyorum.. Muhalefet partisine binlerce ‘mağdurum’ başvurusu var..

Bizlere de var.. Her gün yandım, bittim, öldüm, haksızlığa uğradım, çoluğum çocuğum sefil oldu diye onlarca mail alıyorum..

Herkes hayat öyküsünü anlatarak başvuruyor..

Mesela, vergi müfettişi Ercan Karaca.. Gazeteye geldi, yemin billah etti; Fethullah’la ilişkim yok dedi.. Üniversite yıllarında parasızdım, onların evinde kaldım, tek suçum bu dedi.. Valiliğe verdiği dilekçeyi gösterdi..

Mesela, Murat Yazıcı.. İsviçre’de ticaret müşavirliği yapmış.. TED mezunuyum diyor, ekliyor; Ne okullarına gittim, ne Bank Asya’da hesabım var, ne gazetelerine aboneyim, ne himmet parası verdim ama memuriyetten atıldım ..

Mesela, general Birol Şimşek’in kızı.. Mektubunda özetle diyor ki:

Babam Zonguldak 3. üncü J Eğitim Tugay Komutanı’ydı.. 11 Temmuz’da Kıbrıs’a tatile gittik. Babam geçici olarak Giresun Bölge Komutanı olarak görevlendirilmişti. 17 Temmuz Pazar akşamı Türkiye’ye dönecek, 18 Temmuz Pazartesi günü babam Giresun’a gidecekti. Uçak bileti alınmıştı. Savcıya gösterdik.

Bütün eşyaları 13 Temmuz’da Giresun’a gönderildi. Tutanağı savcıya ilettik. Darbe girişimini Girne Orduevi’nde öğrendik.. Babam askerlerine kışladan çıkılmaması talimatı verdi. Emniyet Müdürü Osman Ak ile görüşerek sükûneti sağladı. Darbeciler sıkıyönetim komutanları listesine, Zonguldak komutanı yazdıkları için tutuklandı. İlgisi yok..

Şikayetler böyle, benden iletmesi..