Mahkeme rantı engelledi!..
Topaloğlu Belediyenin eski katsayıyı uygulaması durumunda kimsenin mağdur olmayacağını söyledi
Belediyenin İncivez mahallesindeki İmar planı revizyonu  kapsamında uyguladığı katsayıya itiraz eden davacılar adına bir açıklama yapan Ali Topaloğlu mahkemenin durumu şehircilik ilkelerine aykırı bularak iptal ettiğini, Belediyenin eski katsayıyı uygulaması durumunda ise kimsenin mağdur olmayacağını söyledi. Topaloğlu yaptığı açıklamasında şöyle dedi:
“Daha önce kamuoyu ile paylaştığımız üzere Zonguldak Belediye Meclisinin İncivez Mahallesindeyapmış olduğu imar planı revizyonuna karşı dava açmıştık. Bu plan değişikliğinde yapılaşma katsayısı 0.40’tan, 0.85’e çıkarılmıştı. Zaten son derece sıkıntılı olan zemin için alınan bu karar, tümüyle birilerine rant yaratmak amaçlıydı. Mahkeme de bunu tescil etti, yapılan işlemi, kamu yararına ve şehircilik ilkelerine aykırı bularak iptal etti.
Ancak Zonguldak Belediyesi, dava sürecinde, kasıtlı olarak, yeni plana göre verdiği inşaat ruhsatlarını iptal etmedi ve bu inşaatların büyük oranda bitmesini sağladı. Ancak Belediye, dava nedeniyle iskan ruhsatı veremeyince ev sahipleri zor durumda kaldı. Bu durum tüm birikimleriniyatırarak bir ev sahibi olma hayali kuran, ya da evini müteahhide vererek yıktıran insanların mağdur olmasına neden oldu.
Dava Zonguldak Belediyesi’nin temyiz etmesi üzerine Danıştay’da görüşülüyor. Evlerine yerleşemediği için mağdur olan vatandaşlar bu işin sorumlusu olarak belediye ya da müteahhitleri değil de bizleri görüyor.
Davacılar olarak bir değerlendirme yaptık ve Belediye yetkililerinden planın bir önceki haline geri döndürüleceği sözünü aldık. Belediye sözünü tutarsa, 0.85 katsayıyı esas alan karar ortadan kaldırılacak, 0.40 katsayıya geri dönülecektir. Bizim de en baştaki talebimiz zaten buydu. Murat ettiğimiz sonuca ulaşmış olduğumuzu düşünüyoruz. Evini yıktırarak evsiz kalan, ya da kuruşlarını birleştirerek oradan ev alan yurttaşların mağduriyetini önlemek adına her türlü özveriyi göstereceğiz. Şayet  belediye yönetimi sözünde durmazsa, aynı şekilde mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.”