Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, “Manolya Park Projesi”nde gelinen son aşamayla ilgili açıklamada bulundu.

Genel Sekreter Demirtaş’ın açıklaması şöyle:

“İlimiz Merkez İlçe Terakki Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki onaylı imar planına göre 22 bin 529,29 metrekare yüzölçümlü alan ile üzerinde gerçekleştirilecek olan yapı ve tesisler ile düzenlemelerin yapılması/yaptırılması, yapılış amaçlarına uygun olarak kullanılması, işletilmesi/işlettirilmesi amacıyla söz konusu alan 12 Ocak 2017 tarihinde Zonguldak İl Özel İdaresi ile Zonguldak Valiliği (Defterdarlık) arasında düzenlenen Karadeniz Kıyı Protokolü ile Zonguldak İ1 Özel İdaresi'ne tahsis edilmiştir. Bu protokolün süresi 10 yıldır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından TR81/16/KÖA/0040 referans numarası ile ‘Manolya Park’ başlıklı proje sunulmuş ve projemiz Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından onaylanmıştır.

Zonguldak İl Özel İdaresi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında 17 Ocak 2017 tarihinde ‘Manolya Park’ başlıklı projeye ilişkin destek sözleşmesi imzalanmıştır. Projenin uygulama süresi 12 aydır.

Projenin genel amacı, bölgenin sanayi ve turizm altyapısının geliştirilmesi, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için gerekli altyapının oluşturulmasıdır. Projenin özel amacı, Zonguldak ili Karakum mevkii kıyı şeridinde altyapı ve rekreasyon çalışmalarının yapılması ile Manolya Park’ın kurulması, ziyarete açılması ve TR81 Bölgesi'nde daha sağlıklı, yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına, kentsel yaşam kalitesinin arttırılmasına, bölgenin turizm potansiyelinin artırılmasına ve bölgenin engelli dostu altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlamasıdır.

Karakum mevkii kıyı şeridinde konumlandırılacak olan Manolya Park, ana meydan (fuar meydanı), yeşil meydan, çocuk oyun alanı, gün batımı seyir basamakları, kafeterya, park yönetim binası ve manolya korusu alanlarını içeren 22 dönümlük bir yaşam alanı olacaktır.

Manolya Park yapım işi ihalesi, ilk kez 30 Mart 2017 tarihinde yapılmakla birlikte indirim oranı çok düşük kaldığı için 5 Nisan 2017 tarihinde iptal edilmiş ve mecburi bekleme süresi sonrasında ise 8 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İhale 4 geçerli teklif içerisinden ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren firmada kalmıştır. Bazı yerel gazetelerde iddia edildiği gibi ihale, ilk ve düşük teklifi veren ve ihalenin bir kez iptaline sebep olan firmada da kalmamıştır. İhale bedeli, bir milyon 961 bin TL olup yüklenici firma ile İl Özel İdaresi arasında 17 Mayıs 2017 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 18 Mayıs 2017 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır.

Söz konusu işin uygulama takvimi 160 takvim günü (5 ay 10 gün) olup, bina temeli kazı işlemleri başlamıştır.”