Meteoroloji Müdürlüğü’nün günlerdir uyarılarına rağmen önlem alınmayan kent merkezi sağanak yağışın başlamasından yarım saat sonra sele teslim oldu… Başkan Akdemir Gazipaşa Caddesi’ne inince esnaflar tarafından kovuldu, 1 itfaiyeci esnaflar tarafından dövüldü…

MAZGALA TESLİM OLDUK!
Beklenen yağmur kısa sürede Zonguldak caddelerini sele teslim ederken Zonguldak Belediyesi’nin acizliği bir kez daha gözler önüne serildi. Kent merkezinde dün gece saat 22.30 sularında başlayan sağanak yağış yaklaşık yarım saat içinde kenti savaş alanına çevirdi. Yağış sonrası kent merkezinin bel kemiği olan Gazipaşa Caddesi sular altında kalırken Zonguldak Belediyesi'ne ait 2 tane kepçe ve 1 adet vidanjör bölgede suyun tahliyesi için çalışma başlattı. Bazı evlere su basarken Emral Çarşısı ve Kuyumcular Çarşısı’ndaki işyerleri başta olmak üzere birçok dükkan sular altında kaldı. Yaklaşık 1 ay önce aynı şekilde su basan Gazipaşa Caddesi'nin durumu için Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 'Mazgalın üzerine araç parkı yapıldığı için Gazipaşa Caddesi'ni su bastı yoksa altyapımız sağlam' şeklinde açıklama yapmış konuyu araştıracağını açıklayan CHP İl Başkanı Ahmet Altun’a ise, ‘Koskoca Belediye Başkanı yalan mı söyleyecek. Pak yapıldı dediysek park yapıldı’ demişti.

AKDEMİR, "B.K HERİF AÇ ŞURAYI"
Yaşanan sel ve su baskınları sonrasında Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'de Gazipaşa Caddesine gelerek incelemelerde bulundu. Cadde üzerindeki bir mazgalın kapalı olduğunu gören Başkan Akdemir, temizlik işçisine ' B.k herif açsana şurayı' diye bağırdı. Öte yandan bölgede bulunan bir çok esnaf Başkan Akdemir'e küfür ederek tepkilerini gösterdi. Aynı sırada Gazipaşa Caddesi’nde bulunan bir esnaf Başkan Akdemir’e, “Git buradan caddeyi terket” diye bağırdı. Emral Çarşısı esnafı ise Akdemir’e tepki olarak üzerine yürüyüp küfürler ederek yumruk atmaya çalıştı. Yaşanan arbede de bir itfaiyeci Emral Çarşısı esnafı tarafından darp edildi.

BİR KİŞİYE ELEKTRİK ÇARPTI
Su baskını esnafında Gazipaşa Caddesi’nde bulunan Yön AVM'nin de deposuna su bastı. Bu baskınını tahliye etmek için depoya giden işyeri çalışanı 29 yaşındaki Hakan Dursun (29) çalışan vantilatörü suya düşürünce elektrik çarpması sonucu yaralandı.
KÖPEK KULÜBESİ BİLE SULAR ALTINDA
Öte yandan 3 kişilik aile tıkanan logar yüzünden evde mahsur kaldı. Köpek kulübesi dahi sular altında kalınca köpek eve sığındı. 

(Haber: Barış DOĞAN - Eren AŞKAR- Umut ERSES)