Zonguldak Beledie Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu bugün Murat Uzun Başkanlığında yapıldı. Gergin geçmesi beklenen Meclis’te, CHP grubunun genel merkez tarafından 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri nedeniyle uyarıldığı, bu nedenle gerginliğe sebep olunmaması istendiği öğrenildi. 

CHP Grubu adına söz alan Atınç Kayınova, belediye başkanının kendi kadrosunu oluşturması kadar normal bir şey olmadığını belirterek, Deren Yazıcıoğlu’nun hangi gerekçeyle alındığının ceva lambasını istedi.


Soru üzerine söz alan Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, 800’e yakın personeli olan iktisadi bir kurum olan Zonguldak Belediyesi’ne ekonomist alınmasını katkı sağlayacağını söyledi. 


Meclisin en çok tartışılan maddesi ise Osmançayırı’nda İlim Yayma Cemiyeti’nin talep ettiği imar tadilatı hakkında söz alan komisyon üyesi Sertan Bacak, burada yapılacak tesislerin sadece İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilmesinin doğru olmadığını, buradaki spor alanlarının kamuya açık olması gerektiğini söyledi. 

CHP Grubu adına söz alan Atınç Kayınova ise yapılacak imar değişikliğiyle nedeniyle önemli bir rant yaratılacağı, dosyanın dairesine iade edilmesi gerektiğini söyledi.

AKP Grubu adına söz alan Bekir Selçuk, yapılacak spor alanı ve tesisten vatandaşlarından ücretsiz yararlanacağını söyledi.
Yapılan oylamada İlim Yayma Cemiyeti imar tadilatı onaylandı.