Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı son birleşimi tartışmalı geçti.
Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 5. birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı. 
Son oturumda, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.
 
AK PARTİ'DEN KERİM YILMAZ İLE CHP'DEN NEBAHATTİN YILMAZ RED OYU VERDİ

İmar Kanunun 27. maddesinin 7. fıkrasında “Çevre düzeni planında açıkça belirtilmediği takdirde, ihtiyaç duyulması halinde, köyün gelişme potansiyeli ve gelişme düzeyi de dikkate alınarak (…) özel kanunlara ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla bu alanlarda yapılaşma kararı (…) İl Genel Meclis Kararı ile belirlenir” hükmü kapsamında; İl Genel Meclisi'nin idare yetki ve sorumluluk sahası içerisinde, Mevzi/Uygulama İmar Planı bulunmayan alanlarda, kadastro yoluna cephesi olmayan taşınmazlarla ilgili yapılaşma şartlarının belirlenmesine yönelik tartışmalar yaşandı. 

Rapora Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Nebahattin Yılmaz itiraz etti, meclis başkanı Necdet Karaveli ise kanunsuz bir ölçüm  olmadığını dile getirdi. CHP'den Nebahattin Yılmaz ile AK Parti'den Kerim Yılmaz red oyu verdiği rapor oy çokluğuyla kabul edildi. 

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 31.10.2005 tarih ve 11493 sayılı genelgeleri uyarınca, 2021 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce yayımlanan genelge ekindeki tabloda gösterilen ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla, ödenecek net ücret tespiti ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 1 sayılı rapor oy birliği ile kabul edildi.
İdarece hazırlanan köy yolu, içme suyu, atık su ve tarımsal altyapı sektörlerine ait, İl envanter tablolarının incelenerek, Ocak ayı son birleşiminde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe, İçişleri ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 2 – 1 – 1 sayılı raporlarının görüşüldü.
Meclis Başkanı Karaveli coğrafi bilgi sistemi ile artık tüm envanteri ve coğrafyayı ekrandan görme imkânına sahip olduklarını belirtti. Rapor oy birliği ile kabul edildi.

ÖZEL İDAREDEN YETKİ İSTENDİ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kozlu'da sokak hayvanları için yapılması planlanan Rehabilitasyon Merkezinde 10 bin 702 metrekarelik arazinin kullanımı için özel idareden yetki istendi.
Ak Parti Parti Kozlu İl Genel Meclisi üyesi Kerim Yılmaz, köy sakinlerinin tepkili olduğunu ve bunun dikkate alınması gerektiğini dile getirdi. AK Parti Merkez il Genel Meclisi Abdullah Karagüzel de komisyon olarak o araziye inceleme yapılması gerektiğini söyledi. 
Teklif ilgili komisyona oybirliğiyle havale edildi.
Daha sonra Ereğli Çaylıoğlu köyüne mezarlık düzenlemesi için ilgili müdürlük idaresi altına alınması oybirliğiyle komisyona havale edildi. 
Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birlikte Ocak ayı meclis birleşimleri sona erdi.
(Haber: Şebnem Saka)