Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Nesibe Hatun Kız Yurdu’nda yaşanan olaylarla ilgili üniversite öğrencileri konuştu:

“MEDYA OLMASA İLGİLENMEZLERDİ”

Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Nesibe Hatun Kız Yurdu’da ki kız öğrenciler,  Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü’nde bulunan basketbol sahasında toplanarak kendi aralarında formu yaptı.  Yurt içerisinde yaşadıkları sıkıntıları ve eksiklikleri tartışarak bunların çözümü noktasında kararlar alan kız öğrenciler sürekli iletişim halinde olabilecekleri irtibat hattı da oluşturdu. Forumda, sorunları doğru şekilde yetkililere iletmek olduğunu ifade eden öğrenciler, “Devlet yurdu diye her şey boş verilmiş. İt iti ısırmıyor maalesef… Herkes birbirini destekliyor. Basın olmasaydı eğer bu kadar bile bizimle ilgilenilmezdi. İlk kaçırılma olayının arkasından “Ne yapalım gelmeseydiniz, kayıt olmasaydınız, kuyruk sallamasaydı şeklinde konuşanlar şimdi açıklamalarını değiştirdiler”” şeklinde konuştular.

Grup, basın açıklamalarını okul içerisinde yapmaya kalkınca güvenlik amirince engel olundu. Uyarının ardından BEÜ Alt kapıya sloganlar atarak yürüyen öğrenciler, basın açıklamalarında, “Kadın arkadaşımız kaçırıldıktan sonra ne yurt yönetimi ne de emniyet hiçbir önlem alınmadı. Dört gün sonra tekrar kadın arkadaşımız kaçırıldı. Biz, yurdun önündeydik. Ne emniyet ne yurt bunun hesabını veremedi. Üniversiteli kadınlar olarak talebimiz var. Üniversiteli arkadaşımızın akıbetini öğrenmek istiyoruz. Taleplerimiz yurdun güvenli bir şekilde düzenlenmesidir. Işıksız ve güvenli olmayan bir yurtta kalıyoruz. Bunların düzenlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 “GRUP HALİNDE DOLAŞIRSANIZ MÜDAHELE EDERİZ”

İl Emniyet Müdürlüğü’nün önünde emniyet ekipleri öğrencilerin yürümesine izin verilmezken, yaptığı açıklamada, “Valilik on kişiden fazla grup halinde dolaştığınız takdirde size müdahale edeceğimizi bildirdi. Grubunuz içerisinde bulunan erkek öğrenciler lütfen ayrılsınlar. Aynı anda otobüse binemezsiniz. Siz, şehir efsanesini savunuyorsunuz. Servis ve ulaşımla ilgili sıkıntınız çözülecek. Bugünden itibaren denemeye başlayacağız. İleri ki günlerde Belediye’den encümen kararı çıkartıldıktan sonra resmileştirilecek. KYK’nın da alması gereken tedbirleri aldıracağız. Yurt inşaatında çalışmalar durduruldu. Gerisi emniyette yani bizim kontrolümüzde olacak. OHAL şartlarındayken bu şekilde bir gösteriye izin veremeyiz. Basın adınızı kullanıp neler neler yazdı.” ifadelerini kullandılar.

“KAÇIRILMA YOK”

Yurt Yöneticilerinden yapılan açıklamada ise, “Kesin ve net şekilde söylüyorum kaçırılma yok. Kimse bize, idareye inip de arkadaşının kaçırıldığını söylemedi. Provoke etmeye çalışmayın” dedi.  

“ELİ SİLAHLI ADAMLAR RAHATÇA İÇERİYE GİREBİLİYOR”

Bunun üzerine öğrencilerden tepki veren öğrenciler, “3 yıldır KYK’da kalıyoruz. Eğer provoke etmek istesek o zaman ederdik. İki gün önce silahla bir kişi içeriye girdi. Akşam 23.39’dan sonra bizi içeri almazken eli silahlı adamlar rahatça içeriye girebiliyor. Görgü tanıklarının olduğunu daha öncede söyledik. Kendi rızasıyla kaçan bir öğrenci olsa gidip idareden izin yazdırırdı” dedi.

Öğrenciler yurda geldikten sonra kurdukları meclis ile KYK yönetimine bir dilekçe hazırladılar. Hazırladıkları dilekçede; Zonguldak KYK İl Müdürlüğüne taleplerini içeren dilekçe verdiler.