Dolgu alanı ilan edilen Kozlu sahili, denetimsizlik nedeniyle, her türlü atığın denize boşaltıldığı bir yer haline geldi.

 

Bir zamanlar TTK’nin atık sahası olan ve kurumun çekilmesinin ardından Kozlu Belediyesince yapılan düzenlemelerle bir yaşam alanı haline dönüşen Kozlu sahilinde, stadyumun bulunduğu alanın deniz tarafıyla Öküşne tarafına doğru olan uzantısı, Kozlu Belediyesince dolgu alanı ilan edildi. İlgili kanun ve yönetmeliklere ilan edilen bu tip alanların nasıl doldurulacağı, hangi hafriyatın ne şekilde döküleceği açık şekilde yazılı ilen, alan, denetimsizlik nedeniyle, her türlü atığın, denize rahatlıkla boşaltılabildiği bir yer haline geldi. Dev kamyonların, hiçbir nitelik gözetmeden binlerce ton malzeme döktüğü alana, vidanjörler de kesin yasak olduğu halde, sık sık sıvı atık döküyor.

 

DENETİM YAPACAK KİMSE YOK MU?

Halkın Sesi, bir vidanjörü, taşıdığı evsel ya da kimyasal atığı hiç çekinmeden denize boşaltırken görüntüledi. Niteliği konusunda bilgi edinilemeyen atığın boşaltımı sırasında denizin üzerinde kirli bir tabaka oluştuğu gözlendi. Vidanjörü boşaltan şahısların, son derece rahat tavırlarıysa, buraların denetimden ne kadar uzak olduğunu, gerek Kozlu Belediyesinin gerekse İl Çevre Müdürlüğünün hiçbir denetim yapmadığının açık kanıtı gibiydi. Halkın Sesi tüm yetkilileri eyyamcılıktan vazgeçmeye ve görevini yapmaya davet ediyor. Lütfen ihmali olan görevlilerle, denizi babasının çöplüğü gibi kullanan vidanjör sahipleri hakkında gereken işlemi yapın. ( Burak Yiğit)