Kolejlerin İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinin doğru olmadığını belirten Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören:

“Merak ediyoruz”

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, sendika binası toplantı salonunda yaptığı açıklamada, Zonguldak’ta eğitim binalarının yetersiz olduğunu, eski Fatih Koleji’nin İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinin doğru olmadığını ifade ederek, “Eski Fatih Koleji ve diğer kolejler eğitim amaçlı satılarak bulunduğu bölgelerdeki fiziki bina ihtiyaçları karşılanabilirdi. Ayrıca bu kadar çok İmam Hatip Lisesinin açılması ortalama olarak iki mezundan bir tanesinin İmam Hatip Lisesi mezunu olması anlamına gelmektedir. Bunun Zonguldak ve ülkemize üretim ve Mesleki Eğitim anlamında ve akademik anlamda ne katacaktır merak ediyoruz.” dedi.

“EĞİTİM BİNALARI HAKKANİYETLİ KULLANILMALI”

Ören açıklamalarının İmam Hatip Lisesi düşmanlığı değil, eğitim binalarının hakkaniyetli kullanılmasına dikkat çekmek için yapıldığını belirterek, “Sağlık Meslek Lisesi yıkılacak, halihazırda binası yok. Özel eğitim Meslek Lisesi yıkılacak binası yok. Gazi Ortaokulu ve Mithatpaşa ve bir çok okul eskimiş neredeyse yıkılmak üzere, RAM’ın binası yok. Durum bu iken eski Fatih Koleji, Yeni Gökhan Esen Anadolu Ama Hatip Lisesi’nin 68 kişiye tahsis edilmesine dikkat çekmek için yapılmıştır. Kozlu, Kilimli, Zonguldak ve Zonguldak Kız İmam Hatip Liseleri’nin derslikleri yarı yarıya hizmet verirken yeni bir İmam Hatip Lisesi’nin açılmasının ne fayda sağlayacağının anlaşılmadığı için yapılmıştır. Anadolu liselerinin sayılarının artırılması, temel liselerin ortaya çıkması bir de İmam Hatip Liselerine fazla öğrenci çekilmek istenmesi, Meslek Liselerine olan talebi düşürmüştür. Bu da Mesleki Eğitimin geriye gitmesi ve memleket meselesinin büyümesi anlamına gelmektedir.” şeklinde konuştu.

“İMAM HATİP LİSESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Zonguldak’ta eski Fatih Kolejinin, Ereğli Yıldırım Kolejinin Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi doğru olmadığını ifade eden Ören, “Bu Anadolu İmam Hatip Lisesinin içinde düşünülen Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Bölümleri mevcut Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi için de de açılabilirdi. Eski Fatih Koleji ve diğer kolejler eğitim amaçlı satılarak bulunduğu bölgelerdeki fiziki bina ihtiyaçları karşılanabilirdi. Ayrıca bu kadar çok İmam Hatip Lisesinin açılması ortalama olarak iki mezundan bir tanesinin İmam Hatip Lisesi mezunu olması anlamına gelmektedir. Bunun Zonguldak ve ülkemize üretim ve Mesleki Eğitim anlamında ve akademik anlamda ne katacaktır merak ediyoruz.” diye konuştu.

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ADAYIM”

Ören son olarak, müdürlüklere yapılan atamaları eleştirerek, “Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi olarak öneriyoruz. O zaman gelin bütün okulların başına İmam Hatip ekleyelim. Örneğin; İmam Hatip İlkokulu, İmam Hatip Sağlık Lisesi, İmam Hatip Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Güzel Sanatlar vs. nihayetinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın adını İmam Hatip Baklanlığı olarak değiştirelim. Sen sağ ben selamet Milli Eğitim’deki bütün problemleri bir çırpıda çözüverelim. Ayrıca Zonguldak’ta İmam Hatip Müdürü’nün etüt proje müdürü, ardından KYK Müdürü, ilkokul öğretmeninin ilçe spor müdür, imamın ilçe spor müdürü, çocuk gelişimi öğretmeninin spor uzmanı, beden eğitimi öğretmeninin spor il müdürü olduğu yerde bende İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aday oluyorum. İlimize ve camiamıza hayırlı olsun.” dedi. (Aykut KARA)