Zonguldak'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan üniversite mezunu 23 yaşındaki Emriye K., duruşma salonunda By-Lock isimli programı telefonuna meraktan yüklediğini söyledi. Mahkeme salonunda hüngür hüngür ağlayan tutuklu sanığın tahliye talebi ise kabul edilmedi.
"By-Lock'u meraktan indirdim"
By-Lock isimli gizli iletişim programını geçen yıllarda merak duygusuyla indirdiğini anlatan tutuklu sanık, kullanmayı bilmediği için programı kaldırdığını ifade etti. Tutuklu sanık Emriye K., “Bu yapıyla hiçbir irtibat halinde olmadım. Üstüme atılı suçlamayı kabul etmiyorum. By-Lock isimli programı geçen yıl veya ondan önceki yıl birkaç kişiden duyduğumdan dolayı Google Play Store’dan indirdim. Sadece merak etmiştim. İndirmemin sebebi tamamen merak duygusudur. Teknolojiyi seven bir insanım. Telefonumda başka iletişim programları da bulunmaktadır. Bir ay belki iki ay telefonumda yüklüydü. Hiç kimse ile irtibata geçmedim. Daha sonra telefonumdan programı kaldırdım. Çünkü kullanamıyordum ve anlamıyordum” dedi.
“Elimizde kalanlar, dostlarımız, referanslarımız” listesinde adı çıkmış
Mahkeme başkanı duruşmada Bursa’nın Osmangazi ilçesinde KOM ekiplerince yapılan aramada “Semih” kod adlı bir kişinin evinde “Elimizde kalanlar, dostlarımız, referanslarımız” şeklindeki liste ele geçirdiğini hatırlattı. Bu listede tutuklu sanık Emriye K.’nın adı ve telefon numarasının yanı sıra isminin yanında parantez içerisinde “Büşra” adı yazdığını hatırlatan mahkeme başkanı, tutuklu sanığa liste hakkında bilgisi olup olmadığını sordu.
“Büşra” adını bilmediğini söyleyen şahış mahkeme salonunda ağlamaya başladı.
Mahkeme dosyada yer alan eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 17 Şubat 2017 tarihine erteledi. Tahliye talebi reddedilen tutuklu sanık, mahkeme salonunda hüngür hüngür ağladı. Yaklaşık 4 ay boyunca ceza evinde olan tutuklu sanığın, By-Lock’u ne derecede kullandığının tespiti hakkında KOM Daire Başkanlığı’na yazı yazılmasına karar verildi.