Alaattin Toros, Şoförler Odası Başkanı iken yolsuzluk yaptığı için 2 kez görevden alınmıştı… 18 yıl ceza yedi… 2,5 yıl cezaevinde yattı… Her şeye rağmen bir kez daha başkanlığa aday

Mercedes Görünümlü Toros!

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 4 Şubat’ta yapılacak olağan genel kurulu öncesinde eski başkanlardan Alaattin Toros, dün bir kez daha ortaya çıkarak adaylığını açıkladı. Paşa Kebap’ta basınla kahvaltıda buluşan Toros, şoför esnafının ısrarı üzerine aday olduğunu belirterek, “Ben Alaattin Toros olarak şoför arkadaşların yoğun ısrarları üzerine aday oldum. Boşluk olduğunu ve bu boşluğu doldurmamı istediler. Biliyorsunuz benden hariç 3 aday daha var. 2 aday ise benim yönetimimde bulundular. Bu ne kadar verimli bir başkan olduğumu ortaya koyuyor. Demek ki arkamızda insan yetiştirebilmişiz. Bu bir hizmet yarışıdır diğer adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.

YOLSUZLUKTAN CEZA YEMİŞTİ

Zonguldak Şoförler Odası Başkanı iken yolsuzluk yaptığı için iki kez polis zoruyla görevden alınan Alaattin Toros, Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 18 yıl hapis kararı yeniş, kararı Yargıtay’a temyize göndermişti. Yolsuzluk, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanmak ve zimmet suçlamalarından 2,5 yıl cezaevinde yatan Alaattin Toros’un adaylığı kamuoyunda ve şoför esnafı arasında şaşkınlık yarattı.