TTK Merkez Atölyesi çalışanları bugün Atatürk Devlet Hastanesi’nde covid19 testi yaptırdı.

Halkın Sesi’ne konuşan Merkez Atölyesi çalışanlarından Tamer Işık, Cumhurbaşkanlığının yayınladığı esnek çalışma saatlerinin atölyede de uygulanmasını istediklerini belirterek, “Daha önce atölye çalışanları olarak tarama testi yaptırdık. Bir günde çıkacak olan test sonucu 3-4 gün sonra çıktı. Biz de yeni vakalar yaşanmaması içim bu sabah toplanıp test yaptırma kararlı aldık. Aramızda pozitif olan arkadaşlar var. Şuanda atölyenin yüzde 10’u pozitif, yüzde 10’u temaslı. Her ne kadar maske de taksak yakın mesafe çalışıyoruz. Hepimiz tedirgin olduk. Tekrar test verme kararı aldık. Bizim talebimiz Cumhurbaşkanlığının genelgesinin uygulanması. Esnek çalışma istiyoruz. Ürtim olması için sağlıklı olmamız gerekiyor. Onlar önce üretim sonra sağlık diyor” dedi.

Öte yandan tepkiler üzerine Türkiye Taşkömürleri Kurumu Maden Makinaları Fabrikası’nda çalışan 186 kişiye idari izin verildi.
Devam etmekte olan Mithatpaşa Tüneli viyadük çalışmaları nedeniyle yaşanacak elektirik kesintisinden dolayı idari izinli sayılan işçiler, “Daha önce de elektrikler kesildiğinde çalıştırıldık. Bu kez vakalar artınca zorunlu izin verdiler. Biz daha fazla vaka yaşanması için bir an önce esnek çalışma uygulamasına geçilmesini istiyoruz”  dediler.