Merkezde Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu öncü oldu
“Yüzme Bilmeyen Kalmasın”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu 3. sınıf öğrencileri için yüzme kursu programı düzenlendi.

Kilimli Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleşen etkinlikte oldukça mutlu ve memnun olan öğrenciler, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce görevlendirilen uzman antrenörler tarafından ücretsiz yüzme kursu almaya başladı.

Okul Müdürü Bahtiyar Emiroğlu, Zonguldak merkezdeki okullara örnek teşkil etmek için projeye dâhil olduklarını söyleyerek, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının imzalamış olduğu protokol gereği Gençlik Spor Bakanlığının yüzme havuzlarında düzenlenen ‘Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında biz Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu 3. sınıf öğrencileri ile projeye dahil olduk. 2 ay boyunca yüzme antrenörleri eşliğinde tüm 3. sınıf öğrencilerimiz ücretsiz yüzme öğrenecekler. Bizlerde il merkezindeki okullarımıza örnek teşkil etmesi açısından projeye ortak olarak çocuklarımızı havuzla buluşturduk” dedi. (Haber Merkezi)