Deva Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin, buruk bir bayram geçirildiğini söyledi. Metin, Kudüs’te ki hain saldırı ve pandeminin insanların bayram sevincini doyasıya yaşamasına engel olduğunu kaydetti.
DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Umut Metin yaptığı yazılı açıklamada, “Aziz Türk milletinin en önemli hasletlerinden birisi de bayramlara verdiği önemdir. Tarih boyunca bayramları her zaman coşkuyla kutladık. Bu sefer her ne kadar bu bayramı hep beraber, millet olarak coşkuyla, sevinçle kutlayamayacak olsakta umutlarımızla kucaklıyoruz sevdiklerimizi. Birbirimizin acılarını paylaştığımız gibi, sevinçlerini ve mutluluklarını da paylaşacağız. 
“SALGIN YÜZÜNDEN ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ”
Yarın tüm İslam âlemi Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak. Tüm dünyada etkisini sürdüren pandemi nedeniyle bu bayramda da sevdiklerimizle yan yana olamayacağız. Bundan dolayı bu bayram biraz daha buruk geçecek. Salgın nedeniyle yaşadığımız bu zor günleri en kısa zamanda arkamızda bırakıp, uzun süredir ulaşamadığımız huzura ve mutluluğa ulaşacağımıza inanıyorum.
“KUDÜS, ÜMMET İÇİN BİR HUDUTTUR”
Öte yandan da Kudüs'te olan zalim saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diler, tüm İslam aleminin dualarının eksik olmamasını dilerim. Kudüs, Müslümanların kıblesidir. Kudüs, ümmet için bir huduttur. Filistinli kardeşlerimiz bu bayramı ne kadar mutlu ve huzurlu geçirir bilinmez, hepimizin içinde bir hüzün var bu sene, hiç bitmek bilmeyen sıkıntılar içinde kaldık. Günbegün yıpranıyoruz. 
İnşallah bu günleri de atlatır sağlıklı huzurlu günler yaşar normal hayatımıza döneriz. Yaşamımız oldukça kısıtlandı, gerçekleşen olaylar, bulunduğumuz durum bizleri bir hayli yıprattı. Gelecek güzel günlerin umuduyla sizlerden biraz daha sabır ve sükûn dileyerek tekrardan bayramınızı kutlar, sağlık ve esenlikli günler dilerim” dedi.