Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, yaptığı basın toplantısında belediye mezbahanesinin kapatılacağını açıkladı. Yaklaşık iki yıldır yasal kriterlere uymadığı için atıl olan ve bakanlığın istediği şartları yerine getirmediği için kesim yapılmayan mezbahane bundan sonra sosyal alan olacak.
BAKANLIK AÇIKLADI... AT ETİ SATANLARA GÜN DOĞDU
Geçtiğimiz yıl at eti skandallarıyla çalkalanan Zonguldak’ta belediyenin almış olduğu bu karar akıllara şu soruyu getirdi: "Zonguldak’a her gün gelen tonlarca et nerede ve hangi koşullarda kesiliyor. Ucuz et için kaçak kesimhaneleri tetikleyecek bu kararın arkasında yerel market lobisi mi var? Bundan sonra yaşanacak at eti skandallarının sorumlusu kim olacak?"
MAKUL İNDİRİM YAPTIK
Başkan Alan, su fiyatlarınna yapılan indirimin yetersiz oluşuyla ilgili ise şunları söyledi: "Makul bir indirim yapıldı. Yirmi metre küp suya %10 indirim yapıldı. Yüzde 65 oranında kaçak su kullanamı var. Önce bunu engellememiz gerekiyor. Gönül isterdi ki daha çok indirim yapalım, bu şimdilik böyle oldu. Sözümüzü tuttuk, suya indirim yaptık" dedi.
“KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”
“Limanla ilgili konuşlan alan, hiç kimseyi mağdur etmeden yıkacağız. Tek tip göze hoş gelen bir çalışma yapacağız. Görsel ve sentetik açıdan vatandaş geldiği zaman yürüyebileceği bir alanı ortamı sağlamak adına çalışmalar yapacağız.”
“KÖPRÜ ALTI ESNAFINI SOSYETE PAZARINA TAŞIYACAĞIZ”
“Köprü altı esnafımızda işgalci konumunda görünüyorlar. Sosyete pazarına çok geniş bir iş merkezi olacak. Onlara da bu sunumu yaparak kendilerinde projeyi açıklayacağız.”