Türkiye’de eşit olmayan bir yarışa girildi

“10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın genel başkanların bir araya gelerek, Türkiye’nin başına ağabeylik yapabilecek değerli bir şahsiyeti anlaşarak uzlaşarak Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiler” diyen MHP İl Başkanı  Ayan: “Bizlerde taşra teşkilatları olarak sayın genel başkanlarımızın almış olduğu bu karar doğrultusunda Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendiyi Zonguldak’ta en az yüzde altmışa varan bir oy oranıyla seçtire bilmek için yirmi gündür bir kampanya  içerisindeyiz. Sivil toplum örgütleri, derneklerimiz bu konularda ortak hareket ettiklerinden dolayı önce meramımızı onlara anlatıp sonrasında da diğer faaliyetleri yürütme çabası içerisindeyiz. Biz diyoruz ki, Türkiye’de eşit olmayan bir yarışa girildi” dedi.

Kasımpaşalı Başbakan aynı şartlarda yarışsın

Adil olmayan şartlarda bir seçim süreci yaşandığını belirten Ayan: “Sayın Başbakan hem başbakan kimliğiyle hem Cumhurbaşkanı adayı olarak, devletin imkânlarını, hükümetin imkânlarını kullanarak böyle bir yarış içerisine girdi. Biz isterdik ki Sayın Kasımpaşalı Başbakan diğerleriyle birlikte aynı şartlarda yarışsaydı. Bu kadar kendine güveniyor, kendisinden emin bir başbakan bu şekilde gitseydi daha iyi olacaktır. Biz bu süreçte bu çalışmaları yaparken Zonguldak’ın meselelerini unutmuyoruz. Biliyorsunuz ki Zonguldak’ta sıkıntılar hat safhada ve devam ediyor. Bunlardan bir tanesi, yeni çıkan maden yasası ile ilgili bir belirsizlikler var. Bu çıkan yasanın Zonguldak’ta adeta bir kıyıma uğratacağı ile ilgili endişelerimiz var. Şimdi dışarıdan görüldüğünde altı saatlik bir çalışmadan bahsediliyor ama bir buçuk saatte dışarıda bekleme çalışması var bunların tabi bunlar kamuoyunda söylenmeyenler.

Adayımız İhsanoğlu’na oy istiyoruz

İşte bu şartlarda saha sahipleri veya taşeronda olan arkadaşlarımızın ocak çalıştırması çok zor görünüyor. Dolayısıyla bunlar Zonguldak’ın meselesi olarak özümüzde. Bu hükümet bize göre Zonguldak’ı göçe zorlayan, Zonguldak’a yatırım yapmayan, seksen bir vilayet içerisinde duble yolları bitmeyen, tünelleri açılamayan bir vilayetten bahsediyoruz ve bu vilayette Adalet ve Kalkınma Partisi üç dönemdir birinci parti ve iktidar. Haliyle muhalefet partisi olarak belden aşağı vurmamak kaydıyla bu düşüncelerimizi kamuoyuyla sizlerle paylaşmak zorundayız. Biz Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendinin desteklenmesi ve kendisine oy istemek amaçlı sizleri ziyaret ettik sayın başkanım. Bir tekrar bizleri kabul ettiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz “ şeklinde konuştu.

Bize bir adım gelene iki adım gideriz

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Engellilerin sorun ve sıkıntılarından söz eden Şirin: “Zonguldak’ta siyasette büyük bir durgunluk var ama sağ olsun başkan durmuyor ve mücadelesini yapıyor. Bizler her zaman daha önceki seçim ortamında olduğu gibi başkanım ve yönetim kurulu her şeyin farkındadır. Biz bize bir adım gelene her zaman iki adım üç adım gitmiş bir sivil toplum örgütüyüz. Biz engellilere hizmet eden bir kurumuz. Bizim sorunlarımızı ne kadar halledildi denilse de, bize göre yüzde altmış yüzde yetmiş halledilmiş değil. Tabi ki yapılan güzel şeyler var biz her zaman güzel bir şey yapıldığı zaman yapanı takdir ediyoruz. Ama yapılmayan ve engellilerin önünde olan sorunları da söylemek zorundayız.

25 bin engelli kadrosu 30 bine çıksın

 Son olarak EKPSS ile ilgili daha önce bakanlarımızın sürekli açıklama yaparak Türkiye genelinde 25 bin 30 bin engelli kadrosunun olduğunu söylemesine rağmen, üç gün önce Çalışma Bakanlığının yaptığı açıklama ile 3.238 engelli atanacak diye yapılan açıklama maalesef Türkiye genelinde bütün engellileri çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattı ve şu anda Ankara’da Bakanlığın önünde açlık grevine başlayan engelli arkadaşlarımız var eylemleri devam ediyor önümüzdeki günlerde daha da büyüyeceği tahmin ediliyor. Bu konuda başta Başkanımızın, Bakanlarımızın daha duyarlı olarak bu sayıyı biraz daha yükseltmeleri gerektiğine inanıyorum ve bu konuda da yükseleceğini umut ediyoruz. Bunlar ulusal sorunlar. Bunun gibi başka sorunlarda var. Burada bildiğiniz gibi sorunumuz belli” diye konuştu.