Erkmen'i siyasi fayda sağlamakla suçlayan Demirköse,
Zonguldak'taki belediyelere de tavsiyede bulundu:

"MHP'Lİ BELEDİYELERİ ÖRNEK ALIN"


MHP İl Başkanı Varol Demirköse, 2020 yılının son basın toplantısına İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anarak sözlerine başladı. Demirköse, toplantıda İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'i zor durumdaki esnaf üzerinden siyasi fayda sağlamakla suçladı. MHP'li belediyeleri öven Demirköse, ayrıca Zonguldak'taki belediyelere, MHP'li belediyeleri örnek almasını istedi.

Demirköse, parti binasında düzenlediği basın toplantısında "Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Önce Ülkem ve Milletim sonra partim ve ben” sözüne bağlı kalarak Cumhur İttifakı ruhunu koruyarak milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkarak yapıcı, onarıcı, yol gösterici bir siyaset anlayışı ile aziz milletimizin sosyal, ekonomik, eğitim, sağlık ve her konuda sorunları ile ilgili çözüm noktasında sonuna kadar mücadele etmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 'Zonguldak’ın derin toprakları altındaki serveti madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda da Zonguldak o kadar kıymetli bir vilayetimizdir' sözünün de hassasiyetindeyiz." dedi.

 

Zonguldak'taki belediyelerin, MHP'li belediyeleri örnek alması gerektiğini belirten Demirköse, "Milliyetçi Hareket Partisinin belediyeleri Üretken Belediyecilik anlayışı ile hizmet vermektedir. Karabük Belediyemiz personeline yüzde 40 zam vermiştir. Amasya Belediyemiz yılbaşından itibaren suya yüzde elli indirim yapacaktır. Kastamonu Belediyemiz en düşük personel maaşını 3.350,00 TL olarak belirlemiştir. Zonguldak’daki belediyeler, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından yönetilen belediyeleri örnek alabilirler." şeklinde konuştu.

 

ZONGULDAK'TAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM, RANT KAPISI OLMUŞTUR

Zonguldak'ın ikinci derece deprem riskine sahip ve geniş havzalı maden kenti olduğunu hatırlatan Demirköse, şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm bu şehirde üç beş katlı binaların yıkılıp on yirmi katlı binaların yapılması olarak uygulanmamalıdır. Zonguldak’ta kentsel dönüşüm rant kapısı olmuştur.

Dar alanlara çok katlı binalar yapmak, şehri boğmak yaşam alanını kısıtlamak, olası bir doğal afet durumda insanlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmaktır.

Pazar günü Elazığ’da yaşanan deprem, İzmir depremi ve Düzce depremi dikkate alınarak, kentsel dönüşüm gerçek manasında ve yatay mimariye uygun projelerle uygulanmalıdır.

Doğal afet yaşamadan önce mutlaka tedbir alınmalıdır.

"ESNAF ZOR DURUMDA"

Esnafımız Covid-19 hastalığı sürecinde oldukça sıkıntı çekmekte, destek paketlerinden daha geniş bir kesimin faydalanmasının sağlanması gerekmektedir. İcralık veya kredileri takibe düşen esnafımızın destek paketlerinden faydalanması sağlanmalıdır.

Uzun vadeli geri ödemesiz geri kalan zamanda sıfır faizli uzun vadede ödemeli kredi desteği verilmelidir ve icralık ile kredileri takibe düşen esnafımız da faydalanabilmelidir.

Ayrıca, kredi ve kredi kartı ödemeleri takibe düşen düşük gelirli vatandaşımız yada kredi kullanmak ihtiyacı olan vatandaşımız içinde tekrar düşük faizli kredi kullanımı sağlanmalıdır.

 

ERKMEN'İ SİYASİ FAYDA SAĞLAMAKLA SUÇLADI

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, esnafımızın bu zor durumundan siyasi fayda sağlamaya çalıştığını görüyoruz.

İYİ Parti İl Başkanı, İYİ Parti Eskişehir Milletvekilinin küçük esnafın korunması hakkında verdiği araştırma önergesinin AKP ve MHP tarafından verilen Red oyları ile kabul edilmediğini ve esnafa İYİ Partinin sahip çıktığını söylemekte, AKP ve MHP'nin halkımızın yüzüne nasıl bakacağını merak ettiğini ifade etmektedir.

Esnafımızın marketler karşısında erimemesi için TBMM’de yasa teklifleri mevcut olup bu teklifler hakkında çalışmalar sürmektedir. Anlaşılan İYİ Parti'nin bu çalışmalardan haberi yoktur.

Böyle çalışmalar varken aynı konuda araştırma önergesi vermek ya işi bilmemezlik ya da samimiyetsizliktir.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak aziz milletimizin karşısına her zaman alnımızın akı ile onurla gururla çıkarız.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin asil mensupları yarım asırdır siyaset meydanlarındadır, siyasi mücadele halindedir.

Hamd olsun mahcup olmadık, mağlup düşmedik.

 

HDP'YE SERT TEPKİ...

Milliyetçi Hareket Partisinin Vatan sevgisi, Bayrak sevgisi, Millet sevgisi bütün dünya tarafından bilindiği gibi İP’in de ihanet içinde olanlarla beraberliği bütün dünya tarafından bilinmektedir.

 

TBMM’de Terörizmin Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifinin görüşmelerinde CHP, HDP ve İP ağız birliğiyle konuştular, el birliğiyle red oyu kullandılar.

CHP, HDP ve İP, verdikleri red oyu ile terör örgütlerine ve bunlara finansman sağlayanlara destek verdiler.

Bir taraftan terör örgütlerine ve bunlara finansman sağlayanlara destek veriyorsunuz diğer taraftan esnafımıza sahip çıkıyormuş gibi davranıyorsunuz. Aklınızı başınıza alın.

Bir taraftan terörist Selahattin Demirtaş’a sahip çıkıyorsunuz, bir taraftan da vatan haini PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye sahip çıkıyorsunuz. Siz vatan hainlerine bölücülere teröristlere destek verirken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Siz bunun hesabını vereceksiniz.

Siz; terör destekçisi HDP milletvekilinin Meclis kürsüsünden İYİ Parti'ye “Bugün o koltuklarda PKK'ya gönül vermişlerin HDP'nin oyları ile oturuyorsunuz, haddinizi bilin” sözüne cevap veremezken, terörist Selahattin Demirtaş’a sahip çıkarken, her karış toprağında şehit kanı bulunan ecdadımızdan bize miras kalan bu topraklarda yaşayan aziz milletimizin karşısına nasıl çıkacaksınız?

 

Biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz.Bizimle aşık atmaya, boy ölçüşmeye kalkışanlar; önce fikir sahibi olacaklar, önce fazilet sahibi olacaklar, eğer temiz bir mazileri varsa bunun fıtratıyla olgunlaşmayı, konuşmayı deneyecekler.

Yok ise bu saydıklarımız, bulunmuyorsa bu anlattıklarımız, o zaman işlerine bakacaklar, önlerinden yiyecekler, başka yerde tepinecekler.

 

Biz HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik. Bu kararımızın arkasındayız.

Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz.

TBMM’de PKK’lı istemiyoruz.

Biz Demirtaş’a bakınca terörist görüyoruz, bebek katilinin heykelini dikmek isteyen cani görüyoruz. 6-8 Ekim olaylarında katledilen 53 vatandaşımızın acısını görüyoruz.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin terörist Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasını dayatan en son kararını tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz.

 

Milliyetçi Hareket Partisi tuzaklara takılmadan, kumpaslara aldırmadan, iftira ve isnatlara bakmadan, haşin ve hayasız tertiplere yakasını kaptırmadan demokrasi mücadelesini sürdürmektedir.

Doğal ve normal olarak bizimle uğraşacaklar, çelme takacaklar, vazgeçirmek için çırpınacaklar, nifak tohumlarını aramıza saçmak için gece gündüz uğraşacaklardır. Bu çaba boşunadır. MHP, Türk milletinin son kalesidir." (Şebnem Saka)