MHP Genel Merkezi tarafından Cumhur İttifakına yönelik eleştirilerde bulunduğu gerekçesiyle görevden alınan Çaycuma MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz,  Halkın Sesi'ne konuştu.

Kesinlikle görevden alınmadığını kendisinin istifa ettiğini ifade eden Akyüz, gerekirse MHP İl Başkanı Varol Demirköse ile olan yazışmalarını kamuoyuyla paylaşabileceğini söyledi.

MHP İl Başkanı Demirköse'nin "Karar genel merkezimizin takdiridir. Teşkilatımız kapatıldı" şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Akyüz, "Bayramın 4'üncü günü birşeyler paylaşım. AK Parti Çaycuma ilçe teşkilatı ve AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Cumhur İttifakının ruhuna aykırı hareket ederken ben sessiz kalamazdım. İl Başkanı Varol Demirköse sosyal medyadaki paylaşımı kaldırmamı  istedi. Ben de kendisine kaldırmayacağımı söyledim. O da bu şartlarda genel merkezin gereğini yapacağını ifade etti. Ben de yaparlarsa yapsınlar, ben istifa ediyorum dedim. İl başkanıyla yazışmalarımız da  duruyor" dedi.

AKP İLÇE BAŞKANI BİZİMLE BAYRAMLAŞMADI 

"Cumhurbaşkanının Zonguldak'a geldiği günün sabahında saat 09.07'de AKP Çaycuma İlçe Başkanı beni telefonla arayıp protokole davet etti. Ancak saat 10.00'a kadar covid19 testi yaptırmam gerektiğini söyledi. İlçe başkanı beni Cumhurbaşkanının programına katılmadı diye eleştirmiş. Yani 53 dakikada test nasıl yaptırabilirim. Yine bayramlaşmada ilçe başkanı beni görmezden geldi. Yani Cumhur İttifakının ruhuna aykırı hareket ettiler. Bu tavrı bana değil dava arkadaşlarım adına yapılmış bir tavır gördüğüm için ben de o paylaşımı yaptım" dedi.

MHP ÜYELERİ İYİ PARTİ'YE KAÇIYOR

MHP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Akyüz, defalarca İl Başkanı Varol Demirköse'ye gerekeni söylediğini belirterek, "MHP üyeleri yoğun şekilde İYİ Parti'ye gidiyor. Üye sayılarındaki düşüş ortada. MHP olarak biz kendi üyemize sahip cıkamazsak onlar da Cumhur İttifakına sahip çıkmaz. Hergün partili  gençlerimiz kapımıza geliyor. İş isteyenlere artık cevap veremiyorum. Defalarca AK Parti'den talepte bulunmamıza rağmen kesinlikle bir ke olsun talebimizi yerine getirmediler. Ben artık partililerin yüzüne bakamıyorum. Seçim zamanı kapı kapı gezip halktan oy istiyorum ama onların sorunlarına çare bulamayınca partililerden tepki görüyorum. Siyaset böyle yapılıyorsa ben bundan sonra kesinlikle siyaset yapmayacağım. İşime gücüme bakacağım" şeklinde konuştu.
    
NE DEMİŞTİ:

İşte Ersin Akyüz'ün görevden alınmasına neden olan paylaşım: “MHP Çaycuma ilçe teşkilatı Sayın Genel Başkanımız,  liderimiz Devlet Bahçeli beyin talimatları emirleri doğrultusunda Cumhur İttifakını savunup ona göre hareket etmektedir. ama ittifak Ortağımız ilçemizde aynı özveriyi göstermemektedir. İttifak ortağımızın İlçe Başkanı ve ilçemizin milletvekili aynı özveriyi göstermemektedir. Arkadaşlar Sayın Cumhurbaşkanımızı talimatlarını neden dinlemiyorsunuz? 2023 ve 2024 seçimleri çok uzak değil. İttifak ruhu bizim için beka meselesi, sizlerde bu ittifak ruhuna saygı duyup ona göre hareket edin.”