O muhteşem doğanın, güzel kelimesinin yetersiz kalacağı manzaranın, tertemiz havanın tutkunu olan Recep Arslan ile onun hiç de yabancı olmadığı yerlerde; dağlarda, bayırlarda bol oksijenli bir röportaj yaptık. ‘Dağlar Bayırlar’ markası için yaptığı patent başvurusundan olumlu cevap alan Arslan; Recep Arslan isminden Dağlar Bayırlar’a geçiş sürecini, gelecek planlarını ve TV projelerini anlattı.

Dağlar Bayırlar ismi nereden geliyor? Bu macera nasıl başladı?

- 1993 Yılında Zonguldak bölgesinin ilk televizyonu olan Kanal 67’yi açtım. 1994 yılında RTÜK kurulması ile biz de şirketimizin ismini FRT67 (Flamingo Radyo Televizyon A.Ş.) değiştirdik. 2,5 yıl TV yayını yapan kuruluşumuz, 1995 yılının sonlarından itibaren yayına Flamingo FM radyo istasyonu olarak devam etmiştir. Son 3 yıldır da radyo ve Dağlar Bayırlar yapım olarak devam etmekteyim.

AYI ÇIKABİLİR, TAŞ DÜŞEBİLİR

Yoğun iş ve insan stresinden bir orman kenarına gitmem ile başlayan Dağlar Bayırlar; dostlarımın arkadaşlarımın gittiğinde yok suya düşersin, bacağını kırarsın, gittiğin yerde kaybolacaksın, ayı çıkabilir, taş düşebilir esprileri ile devam eden konuşmalardan sonra, benim de inat yapmam sebebiyle bu noktaya geldi. Dağlar Bayırlar, 3 yıllık zaman zarfında Batı Karadeniz bölgesinde gidilmesi görülmesi gereken bütün güzellikleri görmeme neden oldu.

3 yıl içinde kendimi geliştirmem ve gittiğim yerleri Facebook‘ta Dağlar Bayırlar sayfamda paylaşmam ve çevremde tanıdığım tanımadığım dostlarımın önerileriyle bu doğa harikası yerleri görüntülemeye başladım. Artık bu işin tek kişi ile değil bir grup ile olması gerektiğini anladım ve grup içinde yer alan Yüksel Çelik arkadaşımız gibi diğer yeni isimlerin de başarılı projeler getirmeleri halinde bize katılmasına izin vereceğim.

 

PATENT BAŞVURUSUNU YAPTIM

Artık adımız Dağlar Bayırlar olarak oturmuşken logo ile ismin patent başvurusunu yaptım. Bir yılın sonunda alındı. Bir aksilik olmazsa 35 gün içinde patent yazımız teslim edilecek. 

Dağlar Bayırlar marka olduktan sonra daha tiziz bir çalışma ve projelerle toplum önünde yerimizi almayı ve ilk etapta Zonguldak için doğa ve turizmi geliştirecek bir tanıtım projesini hayata geçirmeyi istiyorum. 

Zonguldak ve bölgesinde yayın yapan TV kanallarına, gittiğimiz gördüğümüz yaşadıklarımız bizde kalmasın diyerekten 3 çeşit format hazırladım. TV kanalları tarafından bu projeler desteklenirse, bu bölgede çalışmaya devam edeceğim yok görmedi, göçmen kuşlar gibi başka bölgelere göç edeceğim. 

Bu haftaki Karabük Aladağ bölgesinde bana ve ekibime eşlik eden Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Meryem Akgün’e teşekkür ederim.