Çaycuma Milli Eğitim Müdürü skandal bir etkinliğe daha imza attı. Sosyal paylaşım sitesinde Çatlı’yı övüp, papa suikastçısı Ağaca’ya göndermeler yapan Yazar Ozan Bodur’a konferans verdirdi.

 

Daha önce aldığı pek çok skandal kararla gündeme gelen Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, hakkında çıkan onca habere karşın, bildiğini okumaya devam ediyor. Öğrencilere yılbaşı kutlamasını yasaklayıp, Eğitim-Sen yöneticilerine küfür etmesi gibi nedenlerle gazetelere konu olan Özdemir, bu kez sosyal paylaşım sitesinde, Abdullah Çatlı’yı övüp Mehmet Ali Ağaca’nın, Aziz Petrus meydanında, Papa 2. Jean Paul’e yaptığı suikasta göndermelerde bulunan Yazar Ozan Bodur’a, Çanakkale konferansı verdirdi. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde iki seans olarak düzenlenen konferansın ilkine lise öğrencileri, ikincisineyse öğretmenler, idareciler ve halk katıldı.

 

ÖNCE YAZDI, SONRA ÇIKARDI

Aslen Devrekli olan ve Çanakkale savaşları üzerine yazılmış kitabı olan Ozan Bodur, konferans vermek üzere Çaycuma’ya geleceği sırada, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Portakal suratlı Batı riyakarlığının ayyuka çıktığı şu günlerde, Avrupa'yla ilişkiler hususunda eşsiz bir hariciyeci, duayen bir diplomat olan Abdullah Çatlı'yı rahmetle anıyorum. Bu millet son sözü Aziz Petrus meydanında söyler!” demiş, gelen tepkiler üzerine de mesajın güncele ilişkin bölümün silerek, “Avrupa'yla ilişkiler hususunda eşsiz bir hariciyeci, duayen bir diplomat olan Abdullah Çatlı'yı rahmetle anıyorum. Bu millet son sözü Aziz Petrus meydanında söyler!” şeklinde değiştirmişti.

 

TÜRKİYE’NİN İKİ KARANLIK YÜZÜ: ÇATLI VE AĞACA

Bodur’un paylaşımında gönderme yaptığı Abdullah Çatlı ile Mehmet Ali Ağaca Türkiye’nin en karanlık yüzleri olarak biliniyor. Wikipedia’da Çatlı’dan, “Ülkücü, uyuşturucu kaçakçısı, derin devlet ajanı ve kontrgerilla mensubu” diye söz ediliyor. Ülkücü hareketin çeşitli kademelerinde görev yapan Çatlı’nın adı,  9 Ekim 1978'de, Ankara Bahçelievler semtindeki 7 TİP'linin öldürülmesi olayının planlayıcısı ve baş sorumlusu olarak duyuldu. Daha sonra MİT adına pek çok olaya karıştığı iddia edilen Çatlı, 3 Kasım 1996’da, “Susurluk kazası” olarak anılan trafik kazasında hayatını kaybetti.  Adını, 1979’da, Abdi İpekçi cinayeti ile duyuran Mehmet Ali Ağaca ise,  1981’de, Aziz Petrus meydanında, Papa 2. Jean Paul’e yaptığı suikastla tüm dünyanın tanıdığı bir isim oldu.  Karıştığı pek çok adli suç nedeniyle, uzun yıllar hapis yattıktan sonra çeşitli aflardan yararlanarak, 2010 yılında dışarıya çıktı.

 

NE DEMEK İSTEDİ?

Yazar Ozan Bodur’un, Türkiye’nin Hollanda ile yaşadığı diplomatik kriz sırasında, “Portakal suratlı Batı riyakarlığı” sözleriyle başlayan paylaşımında adları pek çok cinayete karışmış isimlere gönderme yapması, kafalarda soru işareti doğurdu. Bodur’un, yurtdışında pek çok silahlı operasyona katıldığı söylenen Çatlı’yı zikrederek, bu tip eylemleri ima edip etmediği tartışma konusu oldu. “Bu millet son sözü Aziz Petrus meydanında söyler!” sözüyle Katolik dünyasınca kutsal sayılan bir alanın fethedilmesi çağrısıyla Ağaca’nın suikastına göndermeler yaptığı düşünülen Bodur’un,  okul çağındaki çocuklara konferans vermek üzere seçilmesinin skandal olduğu yorumları yapıldı. Etkinliği Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çaycuma Kaymakamlığının birlikte yapmasıysa,  ayrıca ilgi çeken konular arasında yer aldı.