Zonguldak’ta Gazi Orta Okulu yıkılıp öğrencilerinin Mithatpaşa İlköğretim Okulu’na gelecek olması sebebiyle Mithatpaşa İlköğretim Okulu velileri isyan etti.

Öğrenci velileri Mili Eğitim müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek, sorunun çözülmesini ve şu anda 9-3 olan eğitim sistemini sabahçı öğrenciye çevrileceğini belirterek, başka okuldan öğrenci istemediklerini kaydettiler.

SON ANDA HABERDAR EDİLDİK

Öğrenci velileri adına konuşma yapan okul aile birliği başkanı Selvan Akıllı’da, “Biz tek sistem olsun istiyoruz. Biz çalışan ailelerimizi. Sıkıtı yaşıyoruz, Problem yaşıyoruz ve olmuyor böyle bu şekilde devam etmek istemiyoruz. Çocuklarımız sıkıntıya düşecek, biz kendimizde sıkıntıya düşeceğiz. Yani böyle  alınan son kararlar şartlarımızı zorlayacak.  Yani bizi son anda haberdar etmeleri bizi gerçekten zor duruma düşürdü. Bizim konuşabileceğimiz ve muhatap alabileceğimiz hiç kimse yok karşımızda.’ dedi.

BUNU KABUL ETMİYORUZ

Dilek Demirel isimli öğrenci velisi de, “İki gündür mili eğitim müdürümüzle de görüşemiyoruz. Randevu verdiği halde randevuya çıkmadı. 2 gündür hiç kimse ile muhatap olamıyoruz. Gazi Orta Okulu'nun yıkılıp Mithatpaşa İlköğretim Okulu’na gelmesi, 9-3 olan sistemimizi, sabahcı öğlenci olarak değiştirilmesini istemiyoruz veliler olarak. Yani bunu kabul etmiyoruz. Tüm sitemiz bozulacak” dedi