Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kız Meslek Lisesinin taşınması ya da yıkılmasının söz konusu olmadığını, okulun aynı şekilde eğitime devam edeceğini açıkladı. Bakanlığın açıklaması okulun depreme dayanıksız olduğu yönündeki raporun tamamen uydurma ve siyasi nedenlerle alındığını da ortaya koydu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) ile Yayla İlkokulunun durumu hakkında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Önergeye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla verilen yanıtta, her iki okul için de yıkılması ya da başka yere taşınması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, bu doğrultuda alınmış bir karar olmadığı açıklandı. 

OKUL, EĞİTİME, TÜM BÖLÜMLERİ VE MEVCUT BİNASI İLE DEVAM EDECEK
Bakan Selçuk, verdiği yanıtta, Zonguldak Valiliğinin “Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (Kız Meslek Lisesi) yıkılması yönünde iletilmiş başvuru olmadığı, İl Özel İdaresi tarafından alınmış yıkım yönünde bir kararın bulunmadığı, okulun eğitim ve öğretime bütün bölümleri itibari ile mevcut binası ile devam edeceği, öğrencilerin başka bir okula nakli yahut bir okulla birleştirilmesi yönünde bir çalışmanın yapılmadığı, okulun yıkılması yönünden bir talebin bulunmadığı” yönünde bilgi verdiğini söyledi. 

TAMAMEN SİYASİ BASKIYLA ALINMIŞ UYDURMA BİR RAPOR
Selçuk’un açıklaması, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından yeni hastanenin unutulan otoparkı için yıkılmak istenen okulun Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca kültür varlığı olarak tescilinden sonra apar topar aldırdıkları “depreme dayanıksız” raporunu akıllara getirdi. Bu açıklamayla Zonguldak Valiliği tarafından bile ciddiye alınmayan raporun, tamamen siyasi baskıyla alınmış uydurma bir rapor ortaya çıktı. Konuya yakın kaynaklar, “Uçar’la Alan’ın mızrağı bir kez daha çuvala sığmadı. Bu saatten okulla ilgili alınacak her türlü olumsuz karar, bu ikilinin siyasi hırsının ürünü olacak” dedi.