Siyaset, camilerden sonra okullara da kadar girdi... Zonguldak Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül, sosyal medya hesabına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’yla yasaklanmasına rağmen “AKP’li” olduğunu yazacak kadar arsızlaştı...

MÜDÜR DEĞİL PARTİZAN!

Özel Haber
MUSTAFA ÖZDEMİR 

Siyaset camilerden sonra atanan müdürler aracılığıyla okullara da giriyor. Kamu kurumlarını devlet değil de, AKP’ye yakınlığıyla bilinen sendikalar yönetiyor. Milli Eğitim Müdürlüğünde de tüm atamalarda yandaş sendikaya üye öğretmenler tercih ediliyor. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı’nın istifası sonrası, Müdürlüğe vekaleten atanan Harun Akgül, sosyal medya hesabında, kamu görevlilerine yasak olmasına rağmen AKP’li olduğunu yazmakta hiçbir sakınca görmüyor. Eğitim sistemimizin liyakatten öte partili öğretmenler tarafından kuşatıldığının somut bir göstergesi olarak kayıtlara geçen bu olay herkese “Pes” dedirtiyor. 

YASA ÇOK AÇIK
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu memurların siyaset yapmasını açık bir dille yasaklıyor. Yasanın ikinci bölümünün altıncı maddesinde, “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar. Hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar” hükmü bulunuyor. Bunun ihlali durumunda, memuriyetten ihraca kadar giden cezai müeyyidenin uygulanması gerekiyor. Cezanın en hafifi ise kademe ilerlemesinin durdurulması olarak uygulanıyor. 

SORUŞTURMA AÇILABİLECEK Mİ?
Politikadan aldığı güçle arsızlaşan, tarafsız olması gerektiği koltukta politikacılara şirin görünmek için partizanlık yapacak kadar yasaları yok sayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül hakkında idari ve yasal işlem yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Halkın Sesi, Cumhuriyet Savcılarıyla Zonguldak Valiliğini göreve davet ediyor. Bu tip hareketlerin cezalandırılmaması durumunda partizanlık boyutuna varan siyasetin bir virüs gibi tüm okullara yayılarak, eğitim sistemimizi tümden çökertmesinden endişe ediliyor.