Mahkeme kararıyla görevine döndü, valiye bile sansür uyguladı
Müdürdeki cesarete bak!

Adı bir skandala karıştığı için görevden alınan Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, mahkeme kararıyla görevine iade edilince, görevden uzak kaldığı zamanda yapılan tüm faaliyetleri müdürlüğün internet sitesinden sildirdi. Silinenler arasında Vali Çınar ile Kaymakam Keçeli’nin katıldığı etkinlikler de var.

Çaycuma Milli Eğitim Müdürlü Mehmet Özdemir bir skandala adı karıştığı için Vali Ahmet Çınar tarafından görevden alındı. Yaklaşık dört ay Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde uzman olarak görev yapan Özdemir mahkeme kararıyla geçtiğimiz hafta görevine iade edildi. Sessiz sedasız göreve başlayan Özdemir ilk iş olarak görevden uzak kaldığı süre içinde, yerine atanan İsmail Baş dönemine ait haber, fotoğraf, etkinlik, duyuru ve ilanların tamamını müdürlüğün internet sitesinden kaldırttı. Kaldırılan haber ve fotoğraflar arasında Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’nin de Çaycuma’daki okul ziyaretlerine ait haber ve fotoğrafların da olması, “Özdemir kendini görevden alan valiye sansür uygulayarak intikam aldı” yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

HAKKINDA SORU ÖNERGESİ BİLE VERİLDİ
Okullara koyduğu yılbaşı kutlama yasağı, okul müdürlerini emirle camiye çağırma gibi icraatları nedeniyle yerel ve ulusal basına sık sık konu olan ve TBMM’de hakkında soru önergeleri verilen Özdemir’in göreve başlamasıyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ya da Valilik tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.  Atama, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesinde, 13 Nisan 2018 Cuma günü, “Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir görevine başladı” şeklinde bir haberle kamuoyuna duyuruldu.  Mehmet Özdemir, göreve başlar başlamaz, 9 Ocak 2018’de, yerine, atanan İsmail Baş dönemine ait haber, duyuru ve ilanların tamamını müdürlüğün web sitesinden kaldırttı. Halkın Sesi’nin müdürlüğün web sitesinde, Özdemir’in 21 Aralık 2017’de katıldığı etkinlikten sonra hiçbir haberin yer almadığını tespit etmesi üzerine yaptığı incelemede,  gerçek ortaya çıktı.

BU CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’nin de Çaycuma’da okul ziyaretlerinin yer aldığı haber ve fotoğrafların da Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesinden kaldırılması Özdemir “Bu cesareti nereden alıyor?” sorusunu da beraberinde getirdi. 
Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığının 10 / 11 / 2006   tarihli “WEB Hizmetleri” konulu genelgesiyle kendilerine ait web sitelerinin, “Sitenin bireyselleştirilmemesi ve içeriğin sürekli güncellenmesi” kurala bağlanmış bulunuyor.  Kamu hizmetine egemen olan temel ilkelerin başında gelen “Süreklilik (Kesintisizlik) ve Düzenlilik” ilkesine açıkça aykırı olan ve Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün dört aylık bir dönemini ortadan kaldıran Mehmet Özdemir hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını kamuoyu merak ediyor.  Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna dört ay sonra oturan Mehmet Özdemir’in İlçe Milli Eğitim müdürlüğü resmi sitesinden kaldırdığı ancak Google'ın önbelleğinde silinmeyen haberlerin bir kısmı şöyle: 

ÇAYCUMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLARAK ATANAN İSMAİL BAŞ GÖREVİNE BAŞLADI

VALİ AHMET ÇINAR’IN KATILMIYLA  Z KÜTÜPHANE AÇILIŞLARI

VALİ AHMET ÇINAR’IN KATILMIYLA  ÇAYCUMA KİTAP FUARI AÇILDI

ZEKA OYUNLARI, DRAMA VE FİZİKSEL OYUNLAR SINIFIMIZIN AÇILIŞINI SAYIN VALİMİZ AHMET ÇINAR YAPTI

KAYMAKAM KEÇELİ’NİN OKUL VE KÖY ZİYARETLERİ

KAYMAKAM SERKAN KEÇELİ OKUMA ETKİNLİĞİNDE

KAYMAKAM SERKAN KEÇELİ MODEL UÇAK KURSUNU ZİYARET ETTİ

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ İSMAİL BAŞ´IN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM SONU MESAJI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZÜN OKUL ZİYARETLERİ

MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI

“FATİH PROJESİ” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ