Göreve geldiği günden bu yana adı skandallar ile anılan ve eleştirilerin odağındaki kişi olan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
FETÖ,HAKARET VE TEHDİT, CUMHURBAŞKANINI SEVİYESİZ TARTIŞMAYA ALET ETMEK!
Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı tarafından yürütülen soruşturmada FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen kişilerin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde stratejik noktalara yerleştirilmesi, Murat Kapıcı tarafından Ereğli’de görev yapan okul müdürüne hakaret ve tehdit edildiği, ayrıca Kapıcı’nın Cumhurbaşkanı üzerinden seviyesiz bir tartışma başlattığı ve seviyesiz söylemlerde bulunduğu iddialarının soruşturulacağı bilgilerine ulaşıldı.
SON PİŞMANLIK İŞE YARAMADI!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Cimer üzerinden yapılan şikayetleri dikkate alarak yaklaşık 3 hafta önce soruşturma kararı aldığı ve bu kararın hemen ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturmadan kurtulabilmek için hakkında FETÖ iltisakı şüphesi bulunduğu iddia edilen İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Üçler Sarıkaya’yı görevden aldığı iddia edildi.
GERÇEKLERİ Mİ SÖYLEYECEKLER,YOKSA?
İl Milli Eğitim müdür vekili Murat Kapıcı’nın eski Eğitim Bir Sen Başkanı Sadettin Dede ile tartıştığı esnada Cumhurbaşkanının ismini seviyesiz bir tartışmaya alet ettiği iddiaları da; Bakanlık Müfettişlerinin gündeminde olacağı ve Sadettin Dede’nin bilgisine başvurulacağı öğrenildi. Sadettin Dede geçmişte basında bu yönde çıkan haberleri yalanlamayarak doğruluğunu teyit etmişti. Öte yandan tartışmanın yaşandığı esnada Murat Kapıcı’nın yanında olan iki şube müdürünün ifadesine başvurulup başvurulmayacağı, başvurulması halinde bu kişilerin müdürlerini koruma yoluna mı gidecekleri, yoksa gerçekleri şeffaf bir şekilde müfettişlere aktarıp aktarmayacakları merak edilmekte?