AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, anayasa değişikliğinin daha güçlü bir Türkiye oluşmasının bir göstergesi olacağını söyledi

“MUHALEFET ALGI ÇALIŞMASI YAPIYOR”

AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, geçtiğimiz gün görüşmeleri sona eren yeni anayasa paketi değişikliğinin daha güçlü bir Türkiye oluşmasının bir göstergesi olacağını söyledi. Karaduman, görüşmeler sırasında özellikle CHP ile AKP’li milletvekilleri arasında geçen sert tartışmaları da değerlendirerek, “Muhalefet görüşmeler sırasında her zamanki gibi muhalefetliğini yaptı. Burada bir algı çalışması yaparak toplum üzerinde anayasanın değişikliği ile ilgili olumsuz görüş bildirdiler” dedi.

Karaduman yaptığı açıklamada, “Yeni anayasa ile ilgili geçtiğimiz günlerde meclise geldi. Şuanda anaysa komisyonunda maddeler üzerinde milletvekilimiz görüşmeleri tamamlandı. Yeni anayasa geleceğimize ışık tutacak bir anayasa olacak. Burada yapılan değişikliklerle artık Türkiye’de bir sistem değişikliğinin yapılacağı, Türkiye açısından baktığımızda artık koalisyon döneminin kapandığı, Cumhurbaşkanı seçimiyle genel seçimin aynı zamanda yapılacağı ve bunun içeriğinde HSYK’daki sayıların değişmesi, seçilme yaşının 18 yaşa indirilmesi gibi değişiklikler, Türkiye’miz açısından milletimiz için olumlu değişiklikler olacaktır. Muhalefet görüşmeler sırasında her zamanki gibi muhalefetliğini yaptı. Burada bir algı çalışması yaparak toplum üzerinde anayasanın değişikliği ile ilgili olumsuz görüş bildirdiler. Biz yaklaşık 15 yıldır iktidarda olduğumuz sürece siyasetimizi millet odaklı yaptık. Hem Türkiye’mizin hem de milletimizin kazanımları için çalıştık. Türkiye 15 yıldır yaptığı reformlarla şuanda Dünya’da söz sahibi konumuna geldi. AK Parti hükümetinde çıkan kanun ve yasalar hep milletimizin menfaatine olmuştur. Bu anayasada milletimizin menfaatine olacaktır. Daha önceden koalisyon hükümetleri vardı ve Türkiye bu hükümetlerde hep kan kaybetti. İç çatışmalardan millet olarak hep zarar gördük. Yeni anayasa ile birlikte hem milletimizin hem de ülkemizin kazanımları hep bir adım daha ileri giderek gelecek nesillerimizin güzel yaşayacağı bir ülke bırakma amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Yeni anayasa bir sistem değişikliği, Cumhurbaşkanlığı sisteminde bir değişiklik olacak. O sistem değişikliği Türkiye açısından gerçek anlamda bakıldığında daha güçlü bir hükümet ve daha güçlü bir Türkiye oluşmasının bir göstergesi olacak. Komisyondan geçen maddeleri kamuoyuyla tek tek paylaşılıp halkımıza anlatacağız. Anayasa değişikliğinin bütününe bakıldığında ülkemizin geleceği adına atılmış bir adımdır. Yeni anayasa değişikliği ile birlikte inşallah gelecek yarınlarımıza daha emin adımlarla yürümüş olacağımızı ifade edebilirim” dedi.

(Umut ERSES)