Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sosyal medyada kendisini istifaya davet edenlere yanıt verdi:

“Muharrem hoca gerektiği zaman istifa eder”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, beraberinde Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Çoşkun ve Esnaf Kefalet Kooperatifleri Başkanı Ercan Şehri ile geçtiğimiz günlerde kent merkezinde yağan sağanak yağışın etkisiyle su baskınlarından etkilenen Emral Çarşı’sı ve Fevzpaşa Caddesi’nde bulunan esnafa geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kabus gibi gecenin ardından sosyal medyada yapılan istifa et çağrılarına yanıt veren Akdemir, “Muharrem hoca gerektiği zaman istifasını yapar. Ben Zonguldak’ta hiçbir kimsenin yapamadığını yaptım. Ben buradan hemen sıralamayayım sizler sorun nereler yapılmış gidin görün” dedi.

“ÖZÜR DİLİYORUM”

Esnafları tek tek gezip geçmiş olsun diyerek elini sıkan Akdemir, o gecede kendisine sert tepki gösterenlerle ayakta bir süre sohbet etti. Felakette mağdur olan esnafın sorunlarını yanındakilerle birlikte dinleyen Akdemir, yoğun yağış nedeniyle meydana gelen bu felakete engel olmadıkları için özür diledi. Esnafın söyledikleri her şeyi önemsediklerin söyleyen Akdemir, “Esnaflarımızın mağduriyeti bizim mağduriyetimiz, bizim sıkıntımız, bizim acımızdır. Bu ülkenin evladı ve Zonguldaklıyız. Zonguldaklı olmanın bir farklılığı vardır. Bizler Zonguldak için ne yapılması esnaflarımızla birlikte esnaf odası başkanımızla hep birlikte görüş alışverişinde bulunuyoruz. Tabii ki yapamadık ben esnafımdan özür diliyorum.” dedi.

“BAŞKA NEDENLER ARKASINA SIĞINMIYORUZ”

Bazı nedenlerden dolayı gerçekleştiremedikleri planları olduklarını, ama bunu bahane ederek başka şeylerin arkasına sığınmadıkların ifade eden Akdemir, “Bunun yapılmamasının nedenleri ve bazı etkenleri var. Ama ona rağmen ben yine özür diliyorum. Bazı şeyler hemen yapılması mümkün olmuyor. Ancak planlarımız bazı nedenlerden dolayı gecikti. Aslında 15 Temmuz’un arkasına sığınmayalım. O günkü olay bizim işimizi uzattırdı. O nedenle böyle bir olayla karşılaştık. Allah hiçbir yetkiliyi böyle olaylarla karşılaştırmasın .‘Dünyanın her yerinde oluyor’ diye başka nedenler arkasına sığınmayacaksın. Sen kendi görevini yapacaksın. Üstlendiğin görevi en iyi şekilde yapacaksın. Bu böyledir. Geçmiş olsun esnafıma halkıma. Planlarımızı hayata geçirmek için bir an önce ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu.

“‘ÜZERİMİZE NE GÖREV DÜŞÜYORSA YAPARIZ BAŞKANIM’ DEDİ”

AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın kendilerini arayıp geçmiş olsun dileklerini iletip, ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Akdemir, Zonguldak Valisi Ali Kaban ile görüştüklerini belirterek, “Bunu belediye meclisine taşıyacağız. Özcan bey aradı sağolsun geçmiş olsun dileklerini ilettiler. ‘Üzerimize ne görev düşüyorsa yaparız başkanım’ dedi. Ben dün valimle görüştüm. ‘Yazınızı yazın bende destek olayım. Yazımızı hemen bakanlığına ulaştıralım’ dedi. Allah razı olsun sayın valimden de. Bununla ilgili geniş bir yazı yazıp bakanlığa ulaştıracağız.” ifadelerine yer verdi.

“İKİ İŞİ BİRDEN YAPACAĞIZ”

Son olarak, gerekli önlemlerin alındığını bundan sonra yapılacak alt yapı çalışmalarının doğalgaz çalışmalarıyla birlikte sürdürüleceğini belirten Akdemir, “Önlemlerimiz var bizim. Kritik noktalarda elemanlarımız var zaten. Ama bazen yetemiyorsunuz. Başka şeylerin arkasına sığınmak gibi algılanıyor biz önlemlerimiz aldık. Başka bir şeyde demeyeceğim. Ben orada suyu önleyici kanal yapacağım. 6 metre derinliğinde 60 70 santim genişliğinde kanal yapıp yağmur suyunu hatta alacağız. Sadece oradan değil. Amelebirliği Hastanesi’nin oradan da alacağım. Bizi engelleyen nedenler doğalgaz çalışmaları olacağı için her iki işi birden aynı anda yapalım istedik.” şeklinde konuştu.

Barış DOĞAN – Aykut KARA