Can Kartoğlu’nun yazıp tüm gelirlerini ZOKEV’e bağışladığı “Safder” kitabından elde edilen ilk gelirlerle Çaycuma’da Muharremşah Köyü İlkokulunun gereksinimleri karşılandı

 



Yazar Can Kartoğlu babasının hayatını anlattığı “Safder” adlı kitabın tüm gelirlerini, “çocuk ve gençlik projelerinde kullanmak üzere” ZOKEV’e devretti. “İyiliğin kitabı” olarak da tanımlanan kitaptan elde edilen ilk gelirlerle Çaycuma Muharremşah İlkokulunun gereksinim duyduğu dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı temin edilerek, okula teslim edildi. Öte yandan yine okul tarafından talep edilen ve internet üzerinde “67’liler Platformu” olarak örgütlenen Zonguldaklıların sağladığı 9 takım eşofman ve spor ayakkabısı da ZOKEV yönetimince ilgililere teslim edildi. Malzemelerin teslim töreninde ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, Mütevelli Heyeti Başkanı Kürşat Coşgun, ZOKEV Yönetim kurulu Üyeleri Aykut Kırbıyık ve Alaattin Kara’nın yanı sıra Eğitim-Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol da hazır bulundu.

 

ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZE YÖNELİK EĞİTİM ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Muharremşah İlkokulu Müdürü İbrahim Erman, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfına teşekkür ederek, “Sınıflarımızdan birini çok amaçlı sınıf yaptık. Dizüstü bilgisayarla projeksiyon cihazı eksiğimiz vardı. Bunların temin edilmesi için ZOKEV’le iletişime geçtik. Sağ olsun arkadaşlarımız temin ederek bugün bizlere teslim etti. Bu sınıfın adını da geçtiğimiz ocak ayında kaybettiğimiz Münir Ozkul’un adını yaşatmak adına ‘Mahmut Hoca Salonu’ koyduk. Burada öğrencilerimiz, yapmış oldukları etkinlikleri sahneleyecek.  Film gösterimi ile öğrenci ve velilerimize yönelik eğitim çalışmaları yapılacak. Kültür ve eğitim alanında önemli çalışmaları olan ZOKEV’e, yazar Can Kartoğlu’na ve ZOKEV’le iletişim kurmamızı sağlayan İsmet Akyol’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİR KÖY OKULUNA DESTEK OLMAK BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Teslimat sırasında bir konuşma yapan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “İyiliğin kitabı ‘Safder’ iyilikler için çıktığı koşunun ilk etabında Muharremşah’ta çiçek açtı. Bir köy okulunun gereksinimi duyduğu araçları temin edip ulaştırmak bizim için çok önemli bir duygu. ZOKEV başta devlet olmak üzere hiçbir kurumdan destek almıyor. Tümüyle üyelerinin aidatları ve dostlarının dayanışmasıyla varlığını, etkinliğini sürdürüyor. Biz kıt olanaklarımıza karşın bu tip destekleri yapabiliyoruz. Bunda dostlarımızın büyük payı var. Ben sevgili arkadaşım Can Kartoğlu’na bize iyiliği yayma olanağı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Beş kıtada koşmayı başaran maratonumuzun ihtiyar delikanlısı Safder Kartoğlu’na sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

 

SAFDER İLE MİNÜR BİRBİRİNE ÇOK YAKIŞTI

Dokuz çocuğa eşofman ve spor ayakkabısı temin eden 67’liler Platformu’na da teşekkür eden Kalafat, “Bu platformdaki değerli arkadaşlarım bize her türlü desteği sunmaya çalışıyor. Onlara çok özlem duydukları memleketlerinden sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Tefrişine katkı sunduğumuz sınıfın adına Mahmut Hoca konduğunu öğrenmek beni ayrıca mutlu etti. İsimleri yan yana gelen Safder ile Minür birbirine çok yakıştı. Buna ön ayak olduğumuz için çok mutluyum. ‘Yaşasın iyilik’ diyerek Zonguldaklılık bilincini, Zonguldak dayanışmasını yayacağız. Okulla iletişim kurmamızı sağlayan sevgili İsmet Hocama da saygılarımı sunuyorum” dedi.