Uyarmasına rağmen ŞOK markete ruhsat veren Zonguldak Belediyesi hakkında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kanuni işlem yapacak mı?

MÜHRÜ BAKKALDAN MI ALDIN?

Zonguldak halkının kamu menfaatlerini koruması için şehrin mührünü teslim ettiği Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’la başlayan “Ben yaptım oldu” belediyeciliği tüm hızıyla devam ediyor. Kafasına göre ruhsat veren Başkan Alan’a vatandaş soruyor: “Mührü bakkaldan mı aldın?”

ADAMINA GÖRE KARAR
Siyasi diyeti olan ve kendisine yakın isimlere imar rantı sağlayarak kaçak inşaatlara göz yuman Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan geçtiğimiz günlerde Memurlar Lokali’nde yapılan kaçak inşaata Halkın Sesi’nin ısrarlı yayınları sonucu işlem yapmak zorunda kalmıştı. Yine Halkın Sesi’nin haberler üzerine bir çok pastaneye balkon çıkmaları için işlem yapan Selim Alan, yıkım kararlarını ve mühürleme işlemlerini uygulamadı. 

RÜŞVET İDDİALARI AYUKA ÇIKTI
Zonguldak Belediyesi İmar Müdürlüğüne bağlı mühendis ve denetmenlerin elini kolunu bağlayan Selim Alan Bahçelievler Mahallesi’nde on gün önce açılan Şok mağazasına İl Çevre Müdürlüğü’nün uyarısına rağmen ruhsat vermişti. iki katı kaçak olan binaya verilen ruhsat için rüşvet iddiaları ayuka çıktı. Alan, her cuma yapılan basın toplantılarında kaçak inşaatlarla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Gazetecilerin de görmezden geldiği kaçak ŞOK Mağazasının olduğu binanın FETÖ davasında tutuklanan bir işadamına ait olması kafalardaki soru işaretlerini artıyor. Cumhuriyet Savcılarının olaya el koyması isteniyor.