Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, kar yağışı sırasında yaşanan elektrik kesintilerini 'mum ışığında' düzenlediği basın toplantısında protesto etti.



Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, “Ereğli, göz göre göre gelen kar yağışında sınıfta kalmıştır. Bölgemizin unutulmuş ve sahipsiz olması nedeniyle sadece Enerjisa ile ilgili değil, bunun yanında Türk Telekom da, kopan telefon hatlarını şuana kadar tamir etmemiştir” dedi.

Kılıç, geçtiğimiz günlerde bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışında ilçe genelinde enerji nakil hatlarında yaşanan sıkıntıya tepki amacıyla, dernek binasında düzenlediği basın toplantısın sembolik olarak yaktığı mum ışığında gerçekleştirdi.

Kar yağışının, Meteoroloji tarafından günler öncesinden uyarıldığını hatırlatan Kılıç, buna rağmen bölgenin enerjisiz kaldığını, keyfi çıkarılacak kar yağışının bu nedenle çileye dönüştüğünü söyledi.

Kılıç, yoğun kar yağışı nedeniyle, köylerdeki üreticilerin zarar gördüğünü, özellikle diyaliz hastaların sıkıntılar çektiğini, eğitimde öğrencilerin uzaktan eğitimden de yoksun kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bu sıkıntılar devam ederken muhtarlarımızın karşısında Enerjisa’dan muhatap bulamamaları, bağlı whatsapp gurubundan şikayetlerle ilgili geriye dönüş sağlanamadığı görülmüştür. Son yıllarda hatlarımızın ömrünü doldurması neticesinde tellerin birbirlerine değmesi nedeni ile bazı köylerimizde yangınlar söz konusu olmuştur. Dolayısı ile Ereğli göz göre göre gelen bu kar yağışında sınıfta kalmıştır. Bölgemizin unutulmuş ve sahipsiz olması nedeniyle sadece Enerjisa ile ilgili değil, bunun yanında Türk Telekom da, kopan telefon hatlarını şuana kadar tamir etmemiştir. Yine Karayolları da ihmalkar davranarak, zamanında ana arterleri açmayarak vatandaşlarımıza büyük sıkıntı yaşatmışlardır.”

BAKIM VE YATIRIM YAPMIŞMIDIR?

Konuşmasında, köylerde muhtarlıkların dilekçeler isonucu 1970’li enerji ana hatlarının yenilendiğini hatırlatan Kılıç, yetkilere ise şu soruları yöneltti:

“1974’lü yıllarda yapılan ana hatlar. Tali hatlar; ağaç direklerin eğik, yıkılmış ve çürük olduğu için hayati tehlike arz ettiği, defalarca müracaat edilmesi üzerine bölge niye yatırım kapsamı altına alınmamıştır?
Son bir yılda yaklaşık her hafta bakım, onarım ve yatırım çalışmaları nedeni ile enerjiyi kesen Enerjisa, bu onarım. Bakım ve yatırım neden yapmamıştır?
Enerjisa, faturaları tahsil ederken göstermiş olduğu hassasiyeti kendini yenileme, modernizasyon ve personel takviyeli konusunda neden kendini göstermemiştir?

MUHTARLAR SEÇİLMİŞ İNSANLARDIR

Unutulmuş kentin evlatları olarak kamuoyuna bildiriyoruz ki; biz atananlar insanlar değiliz. Biz hem Devleti hem de milleti temsil eden, seçilerek görev almış muhtarlarız. Bu nedenle bize yetki veren vatandaşlarımızın haklarını hizmet alma noktasında sonuna kadar şerefimiz ve onurumuz gibi koruyacağımızın bilinmesini istiyoruz. Sıkıntıların giderilmediği bölgemize yatırım noktasında adım atılmaması devam ederse, bölge muhtarları olarak bir sonraki basın açıklamasını Ankara’da yapacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.”

Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, sıkıntıların giderilmesine yönelik adımların atılmaması halinde, bir sonraki basın toplantısını Ankara’da yapacağı uyarısında bulundu.