Protest,  müziğin çeşitli dallarında eserler üreten politik, devrimci müzik grubu Grup Yorum Cumartesi akşamı Muslu Tepeköy’de sevenleri ile buluştu.

CHP’li Muslu Belediyesi tarafından organize edilen konserde Grup Yorum 22 yıl aradan sonra emeğin başkentinde yaklaşık 1500 kişi ile buluştu.

Grup Yorum,hayranlarının dillerine pelesenk olmuş türkülerini yaklaşık 1500 kişilik halk korosu ile birlikte söyledi.

Grup Yorum üyeleri zaman zaman madenci bareti takarak “Karaelmas, emek, madenci” temalı parçalarını söylerken büyük coşku oluştu. Topluluk “Soma Faciası”nı andı ve “Gezi Direnişi”ne selam yolladı.  

Konsere destek vereceği halde söz veren, ama destek vermeyen GMİS yönetimine konserde büyük teki vardı.

Ayrıca hiçbir CHP yöneticisinin de bulunmadığı konser etkinliğinde CHP’ye tepki gösterildi.CHP örgütü de CHP’li Muslu Belediyesinin düzenlediği etkinliğe destek vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

22 yıl önce büyük yürüyüşe destek veren ve madenciler için türkü yazan Grup Yorum üyeleri de madenciler olmayışını sitemkar sözlerle yorumladılar.

SELMA AYDIN “SADECE EMEĞİMİZ DEĞİL, DUYGULARIMIZ DA SÖMÜRÜYORLAR

Grup Yorum vokalistlerinden Selma Aydın konser sırasında yaptığı konuşmasında “Bugün 22 yıl sonra Zonguldak’ta olmaktan çok mutluyuz. Öğlen geldik. Maden ocağına indik. Orada meden işçileri ile buluştuk.Sohbet ettik. Hepsine şu soruyu sorduk. Akşam konsere gelecek misiniz. Biz gerçekten maden işçilerinin burada olmasını çok istiyorduk. Bizi sömürenlere karşı burada karşı sloganlaratmak, yumruklarımızı birleştirmek, halaylar çekmek istiyorduk. Ama ülkemizin gerçeği şudur ki maden işçileri burada değiller. Halen çalışmaya devam ediyorlar. Tepedekiler tarafından bu ülkenin bizlerin el emeğini sömürüyor. Aynı zamanda bir araya gelmemizi engelliyor. Bugün buraya gelmek isteyenlerinde engellendiğini düşünüyorum. Bizim duygu ve bilincimizi de sömürüyor. Her şartta sömüreyim hem de bir araya gelmesini engelliyim. Derneklere gitmesinler konsere gitmesinler sadece çalışsınlar ev gitsinler işe gelsinler. Amaçları bu.  Ama biz asla bunlara izin vermeyeceğiz. Ne mutludur ki Grup Yorum Konserleri sadece bir konser değil, aynı zamanda bir miting ve buluşmadır. Zonguldak’la bundan sonra daha paylaşacağımız çok şey olacaktır. 22 yıl sonra bu ikinci bir başlangıç olur. Bundan sonra daha sık geleceğimize söz veriyorum. Bizler onurlu ve gururlu bir sınıfa ait bir sınıfımız. Çalmayan, kollarında yüz binlerce saat olmayan bir sınıfımız. Bundan sonrada bununla mücadelemiz sürecek” dedi.

ADIYAMAN “ZONGULDAK EMEĞİN DEĞİL SÖMÜRÜNÜN BAŞKENTİ OLMUŞ”

Konsere gelen halk tarafından “Sahtekar Sendika, Satılmış Sendika” sloganlarının atıldığı konserin son bölümünde bir konuşma yapan Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman GMİS başta olmak üzere konsere katılmayan ve destek vermeyen sözde emek yanlılarına tepki göstererek “Zonguldak emeğin başkenti idi ama görüyorum ki artık sömürünün başkenti olmuş” sözleri ile başladığı konuşmasında “ Buradan Zonguldak’a 13 km mesafeye sesleniyorum. Orada rahat otursunlar sömürmeye devam etsinler. Hiç birine saygı duymuyorum. Bunu buradan belirtiyorum. Gördük ki Zonguldak emeğin değil, sömürünün, açlığın başkenti olmuş. Ama konseri bitirmeden Grup Yorum’dan madenci türküsünü tekrar söylemelerini istiyorum” dedi.

Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman Konuşmasının ardından Grup Yorum üyelerine Madenci Heykeli hediye etti.

Grup Yorum 1500 kişilik koro ile Zonguldak’la özleşen Madenci Türküsü’nü söyleyerek konserini tamamladı.

Konser sonrası Grup Yorum üyeleri hayranları ile tek tek fotoğraf çektirdiler.Yıldırım YILMAZ