Evrim Teorisi’nin müfredattan çıkarılması BEÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen’i isyan ettirdi. Prof. Dr. Sözen sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, “Eğitim tarihimiz için utanç verici bir karardır. Bu kararı tanımıyorum, saygı da duymuyorum” dedi.

Evrim konusundaki çalışmalarıyla tanınan ve bu doğrultudaki çabaları yalnızca Zonguldak’ta ülke genelinde takdir toplayan BEÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, evrim konusunun eğitim müfredatından çıkarılmasına tepki gösterdi. Daha önceki paylaşımlarında evrimin gerçek olduğunu, İslamiyet’le çelişen bir yanının bulunmadığını, evrimin yok sayılması durumunda biyoloji biliminden söz edilemeyeceğini ısrarla vurgulayan Prof. Dr. Sözen, uyarıları dikkate alınmayınca isyan etti. Temellerinin Darvin’den önce İslam dünya bilginlerince atıldığını iddia eden Sözen, Milli Eğitim Bakanlığının kararı için  “utanç verici” yorumunu da yaptı.

EĞİTİMİN MİLLİLEŞTİRİLMESİ KILIFI
Sözen’in sosyal paylaşım sitesi hesabındaki paylaşımı şöyle: “Evrim Teorisinin temelleri 800'lü yıllarda, yani Darwin'den 1000 sene önce İslam’ın altın çağı Müslüman bilimcileri tarafından atılmıştır. Biz ise şimdi eğitimin millileştirilmesi kılıfı altında ve çocuklarımız anlayamaz gerekçesiyle, El Cahız'dan 1200 sene sonra bu teoriyi müfredattan çıkarıyoruz. Eğitim tarihimiz için utanç verici bir karardır. Bu kararı tanımıyorum, saygı da duymuyorum”