1977-1980 yılları arasında Zonguldak Belediye başkanlığı görevi yapmış olan merhum Nadir Pulat’ın ölüm yıl dönümü nedeni ile Zonguldak belediyesi tarafından mezarı başında anma programı düzenlendi.

Törene, Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir, CHP Vekili İl Başkan Vekili Hakkı Güney ve yönetim kurulu üyeleri, eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç ve belediye personeli katıldı.

Merhum Nadir Pulat’ın Kokaksu’da bulunan evinin önündeki mezarı başında Hüseyin Kermen tarafından Kur-an’ı Kerim okunarak dualar edildi.

Başkan Akdemir yaptığı konuşmada merhum Nadir Pulat’ı anarak şöyle dedi;

“Nadir abimiz Zonguldak’a hizmet etmiş bir büyüğümüzdür.
Zonguldak için elini taşın altına koymuş halkın refah ve mutluluğu için çaba göstermiştir. 12 Eylül’ün getirdiği özellikle yöneticiler üzerindeki baskılar sebebiyle nadir bir üzerinde de etkili olmuştur. Kendileri de bu sebepten dolayı görevden alınmıştır. Görev yaptım üç yıl içerisinde daha gerçekten çok güzel Zonguldak’a gerçekten güzel hizmetler olmuştur. Elini taşın altına koymuştur. Kendileri bütün aile efradıyla beraber teşkilatları ile beraber sevenleriyle beraber güzel çalışmalar yapmıştır. Yaptığı hizmetlerden ötürü sayın Pulata kendi kendimi altıma adına teşekkürlerimi iletiyorum. Kendisi unutulmayacaktır. Rahmetli anıyoruz.”

Diğer yandan eski Belediye Başkanlarından Yüksel Aytaç’ta merhum Nadir Polat’a Allah’tan rahmet dileyerek iyi bir Belediye Başkanı olduğunu söyledi.